מתכונים לפורים

רעיונות למשלוחי מנות

כל המתכונים לאוזני המן

סהרוני חמאה ושקדים (מסלנקי)

המרכיבים (35-40 סהרונים):

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

חצי כוס+2 כפות (120 גרם) סוכר לבן

כוס (100 גרם) שקדים טחונים

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

כפית תמצית או מחית וניל

מעט מלח

כפית מיץ לימון

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני-גדול

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

 

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבלים בקערת המיקסר עם וו גיטרה (או בקערה עם כף) חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל, מלח, מיץ וקליפת לימון מגוררת וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים).
  4. בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ומעצבים לצורת סהר. מסדרים במרווחים קטנים על התבנית.
  5. אופים 12-15 דקות, עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיין בהירים.
  6. מצננים ומקשטים בהמון אבקת סוכר.

** הסהרונים יישמרו בקופסה או בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.

מרק עגבניות עם פסטה (צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור)
מרק עגבניות עם פסטה|צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור

מרק עגבניות עם פסטה

המרכיבים (10 מנות):

3 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

3 גבעולי סלרי (עם העלים), קצוצים (אפשר גם לקצוץ רק את הגבעול, להשאיר את העלים שלמים ואחר כך להוציא אותם מהמרק)

גזר גדול, קלוף ומגורר בפומפייה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

3 שיני שום, קצוצות

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית סוכר לבן

קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

2 פחיות (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס ציר עוף

7 כוסות מים

כוס של פסטה קטנה למרק

 

להגשה:

חופן עלי בזיליקום טריים

50 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים את הבצל עם הסלרי והגזר למשך כמה דקות.
  2. מוסיפים מלח, פלפל, שום, פפריקה וסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מוסיפים את עלי הסלרי, ציר העוף והמים ושוב מערבבים.
  4. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה-בינונית ומבשלים את המרק כ-20 דקות. אם רוצים מוציאים את עלי הסלרי.
  5. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד 20 דקות.
  6. מוזגים לצלחות מרק, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פרמזן ומגישים עם לחם טרי.
עוגת גזר טבעונית (צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור)
עוגת גזר טבעונית|צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור

עוגת גזר טבעונית

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

4 גזרים בינוניים, קלופים

2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין מלא

1 שקית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית קינמון

קורט מלח

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

חצי כוס (180 גרם) סילאן

כפית וחצי מחית או תמצית וניל

חצי כוס (120 מ"ל) מים

1 כף חומץ רגיל

 

לקרם:

1 מכל קרם קוקוס שהיה לפחות לילה במקרר

2 כפות אבקת סוכר

חצי כפית אבקת אסאי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. מגררים את הגזרים בפומפייה (גסה או דקה).
  3. מערבבים בעזרת מטרפה בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, מלח וסוכר, עד שאין גושים בכלל והתערובת אחידה.
  4. מוסיפים בבת אחת את השמן, הסילאן, הווניל, הגזרים, המים והחומץ. מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
  5. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  6. בזמן שהעוגה מצטננת מכינים את הקרם: מעבירים את החלק הסמיך (בלבד) של קרם הקוקוס לקערת המיקסר. מוסיפים אבקת סוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  7. מוסיפים אבקת אסאי, מערבבים היטב לצבע סגול מהמם ומצפים את העוגה.

** העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב.

** ניתן להמיר קמח כוסמין מלא בקמח מלא, קמח לבן או קמח כוסמין לבן באותה כמות.

** ניתן להמיר סוכר חום בסוכר לבן.

** ניתן להמיר סילאן בדבש (אם אתם לא טבעונים).

לצפייה בתוכנית

_OBJ

בתיאבון!