בטטות אפויות בתנור וסלט עדשים שחורות
המרכיבים:
5 בטטות בינוניות
מלח גס
לרוטב:
שמנת חמוצה
מיונז
עירית
לסלט עדשים:
כוס עדשים שחורות
חצי כוס שעועית מש
חצי בצל סגול, קצוץ
בצל ירוק, קצוץ
פלפל חריף, קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון
אופן ההכנה:
- אופים את הבטטות על מצע של מלח גס ב-200 מעלות כ-50 דקות. חותכים אותן לאורך ופותחים למעין סירות.
- סלט עדשים: מבשלים יחד את העדשים והמש עד לריכוך.
- מערבבים את מרכיבי הסלט.
- מסדרים את סלט העדשים בתוך סירות הבטטה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ומזלפים בנדיבות מעל המנה.

ספגטי זוקיני וכרובית
המרכיבים:
3 זוקיני, פרוסים לג'וליינים ארוכים
פרחי כרובית מבושלים
כף חמאה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
כף אורגנו טרי
כף צנוברים
מלח
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- חולטים את הזוקיני במים רותחים (לא חובה).
- מטגנים את הכרובית בחמאה ושמן זית.
- מוסיפים שום.
- מוסיפים את הזוקיני, האורגנו והצנוברים ומקפיצים.
- מוסיפים מעט מאוד מים רותחים ועוד מעט חמאה וממליחים לפי הטעם.
- מגררים קליפת לימון ומגישים.

עגבניות ממולאות בדג
המרכיבים:
5 עגבניות מגי
לתערובת הדג:
פילה פורל
נענע קצוצה
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
בצל סגול, קצוץ
שמן זית
לרוטב העגבניות:
5 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 קילו שרי תמר
אורגנו
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
- חורצים את העגבניות, חולטים במים רותחים, מקלפים ומרוקנים ליצירת קעריות עגבנייה.
- קוצצים את הדג ומערבבים עם שאר מרכיבי התערובת.
- ממלאים את העגבניות.
- מבשלים את מרכיבי הרוטב וטוחנים. יוצקים את הרוטב על העגבניות הממולאות.
- אופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.
שבת שלום.