סלט פומלה ועשבי תיבול תאילנדי

המרכיבים:

1 פומלה

4 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)

5 גבעולי נענע (עלים בלבד)

חצי צרור כוסברה (עלים בלבד)

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 2-3 ס"מ (רק החלק הירוק)

1 בצל סגול קטן, פרוס לחצאי ירח

 

לרוטב:

4 כפות רוטב דגים

4 כפות סוכר

4 כפות מיץ ליים

צ'ילי אדום חריף, קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ומפלטים את הפומלה.
  2. קורעים את הפילטים הנקיים לחתיכות גסות ושמים בקערה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  4. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ושופכים על הפומלה והירוקים. מערבבים בעדינות ומגישים.
דג פפיוט עם פרוסות הדרים ועשבים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
דג פפיוט עם פרוסות הדרים ועשבים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

דג פפיוט עם פרוסות הדרים ועשבים

המרכיבים:

2 פילה דג פורל

1 מנדרינה

1 תפוז

1 לימון

1 אשכולית אדומה

 

לתערובת התיבול:

חצי כפית פלפלצ'ומה

רבע צרור כוסברה

רבע כפית שום כתוש

מיץ מחצי לימון

5 כפות שמן זית

1 כפית סירופ מייפל

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את כל פירות ההדר לפרוסות דקות (עם הקליפה).
  2. הרוטב: קוצצים את הכוסברה דק ומערבבים בקערה עם שאר המרכיבים.
  3. מסדרים על תבנית שני ניירות אפייה זה לצד זה. מניחים במרכז כל נייר אפייה פילה דג אחד, עם העור כלפי מטה.
  4. מברישים את הדג בתערובת התיבול ומסדרים מעל את פרוסות ההדרים כמו קשקשים. מקפלים את נייר האפייה כמו מעטפה.
  5. צולים ב-180 מעלות 15-30 דקות.
עוגת תפוזים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
עוגת תפוזים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עוגת תפוזים

המרכיבים:

כוס קמח לבן

חצי כוס קמח שקדים

חצי שקית אבקת אפייה

כפית מלח

3 ביצים כתומות בגודל L

כוס סוכר לבן או חום בהיר

רבע כוס שמן זית

רבע כוס חמאת שקדים טבעית

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

1 כפית תמצית וניל איכותית

 

לשכבת התפוזים:

2 תפוזים פרוסים דקיק

1 כוס סוכר

חצי כוס מים

 

לקצפת:

250 מ"ל קצפת מתוקה 38%

2 כפות קונפיטורה משמש

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בתפוזים: מרתיחים בסיר סוכר ומים ומוסיפים פרוסות תפוז. מנמיכים להבה ומבשלים 8-10 דקות. מכבים את הלהבה ומצננים רבע שעה.
  2. העוגה: מערבבים בקערה קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.
  3. מקציפים במיקסר ביצים שלמות במהירות גבוהה. מוסיפים סוכר בהזלפה איטית ומקציפים 8 דקות.
  4. מוסיפים שמן זית, חמאת שקדים ומיץ תפוזים בהזלפה איטית וממשיכים להקציף עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים לקערת הביצים המוקצפות את תערובת הקמחים בשתיים-שלוש נגלות. אחרי כל נגלה מערבבים עד שהכל מתאחד.
  6. מסדרים בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה שכבה של תפוזים מסוכרים, ויוצקים את מסת העוגה.
  7. אופים ב-160 מעלות 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
  8. לקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם הקונפיטורה. מגישים לצד העוגה.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.