צזיקי חומוס וחצילים שרופים

המרכיבים:

גרגירי חומוס

יוגורט 10 אחוז שומן

3 חצילים

חצי צרור נענע, קצוץ (עלים בלבד)

חצי  צרור כוסברה, קצוץ

חצי צרור שמיר, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

מיץ לימון

שמן זית

מלח

 

להגשה:

זרעי עגבנייה

פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:

  1. משרים את החומוס בהרבה מים 24 שעות. מבשלים עד ריכוך.
  2. קולים את החצילים על להבה גלויה (או בתנור). מסירים את הקליפה וקוצצים את בשר החצילים.
  3. מערבבים את כל המרכיבים.
  4. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם זרעי עגבנייה ופלפל חריף.
צזיקי חומוס וחצילים שרופים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
צזיקי חומוס וחצילים שרופים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

פסטה ירוקה

המרכיבים:

פסטה

 

לרוטב:

10 עלי תרד

5 עלי קייל

אספרגוס

שמן זית

מלח

פלפל שחור

שמנת מתוקה

מוצרלה פרסקה

גרנה פדנה מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה.

  2. חולטים את התרד והקייל קצרות ומעבירים למי קרח, לצינון.

  3. טוחנים את התרד והקייל עם קצת שמנת מתוקה לקרם.

  4. מטגנים את האספרגוס בשמן זית במחבת. מוסיפים את רוטב השמנת.

  5. מוסיפים את הפסטה למחבת ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים.

  6. מוציאים את הפסטה לכלי הגשה ומפזרים קרעים של מוצרלה פרסקה.

  7. מפזרים גרנה פדנו מגוררת ומגישים.

פסטה עם ירוקים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
פסטה עם ירוקים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

המבורגר פטריות

המרכיבים:

חצי קילו פטריות, מסוגים שונים

1 בצל לבן

2 קישואים

1 כוס אורז מבושל

חצי כוס עדשים שחורות מבושלות

2 שיני שום

חצי כוס אגוזי מלך

מלח

150 גרם גבינות למק אנד ציז' (מוצרלה וצ'דר)

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפטריות, הבצל והקישואים, מזלפים שמן זית ומלח וצולים בתנור להשחמה.
  2. טוחנים בפולסים במעבד מזון את הירקות יחד עם האורז, העדשים, השום, האגוזים והמלח. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את הגבינות ולשים.
  4. יוצרים קציצות ומטגנים במחבת משני הצדדים.
  5. מגישים בלחמניות המבורגר.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.