רטטוי ירקות
המרכיבים:
חציל, חתוך לקוביות
בצל סגול, חתוך לקוביות
2 קישואים, חתוכים לקוביות
גמבה, חתוכה לקוביות
שמן זית, לטיגון
מלח
פלפל שחור
לרוטב העגבניות:
קופסת עגבניות משומרות
אורגנו
3 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים את קוביות הירקות בשמן זית עד תחילת השחמה.
- מערבבים את מרכיבי רוטב העגבניות.
- מתבלים את הירקות ומוסיפים רוטב עגבניות.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה.
קיפודי אורז מאודים
המרכיבים:
כוס אורז בסמטי
500 גרם פרגית טחונה
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
דלעת מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות דבש
1 כף חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום, כתושה
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
להגשה:
כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- משרים את האורז 40 דקות במים קרים, שוטפים ומסננים.
- טוחנים את הבצל והשום ומערבבים עם הפרגית, הג'ינג'ר, הדלעת והתבלינים.
- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינגפונג, ומגלגלים אותם באורז.
- מסדרים בכלי אידוי מרופד בנייר אפייה ומאדים 12-20 דקות, עד שמוכן.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הכדורים עם הרוטב ועירית קצוצה.
סלט עגבניות עם בוראטה פרסקה ופסטו זעתר
המרכיבים:
לסלט:
15 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
בצל סגול, פרוס
פלפל ירוק חריף, פרוס
10 זיתי טאסוס מגולענים
5 עלי בזיליקום טריים
5 עגבניות מגי, חתוכות לרבעים
מלח דק
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
לרוטב פסטו:
2 כוסות עלי זעתר טריים ללא הגבעול, שטופים היטב ויבשים
מיץ מחצי לימון
כפית זעתר יבש
כוס שמן זית איכותי
כף שומשום קלוי
מלח
2 כפות גבינת גרנה פדנה מגוררת
כף שקדים קלופים קלויים
שן שום כתושה
להגשה:
גבינת בוראטה
רוטב בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
- פסטו זעתר: טוחנים יחד את כל המרכיבים.
- הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים כפית פסטו זעתר ומערבבים מעט שוב.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה. פותחים את הבוראטה ומניחים מלמעלה. מזלפים בלסמי מצומצם ומגישים.
שבת שלום.