רטטוי ירקות

המרכיבים:

חציל, חתוך לקוביות

בצל סגול, חתוך לקוביות

2 קישואים, חתוכים לקוביות

גמבה, חתוכה לקוביות

שמן זית, לטיגון

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב העגבניות:

קופסת עגבניות משומרות

אורגנו

3 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את קוביות הירקות בשמן זית עד תחילת השחמה.
  2. מערבבים את מרכיבי רוטב העגבניות.
  3. מתבלים את הירקות ומוסיפים רוטב עגבניות.
  4. מבשלים על אש נמוכה כשעה.
קיפודי אורז  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
קיפודי אורז |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

קיפודי אורז מאודים

המרכיבים:

כוס אורז בסמטי

500 גרם פרגית טחונה

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר

דלעת מגוררת

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

רבע כוס רוטב סויה

2 כפות דבש

1 כף חומץ אורז

1 כפית שמן שומשום

1 שן שום, כתושה

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר

 

להגשה:

כף עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז 40 דקות במים קרים, שוטפים ומסננים.
  2. טוחנים את הבצל והשום ומערבבים עם הפרגית, הג'ינג'ר, הדלעת והתבלינים.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינגפונג, ומגלגלים אותם באורז.
  4. מסדרים בכלי אידוי מרופד בנייר אפייה ומאדים 12-20 דקות, עד שמוכן.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  6. מגישים את הכדורים עם הרוטב ועירית קצוצה.
סלט עגבניות עם בוראטה פרסקה ופסטו זעתר  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
סלט עגבניות עם בוראטה פרסקה ופסטו זעתר |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

סלט עגבניות עם בוראטה פרסקה ופסטו זעתר

המרכיבים:

לסלט:

15 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות

בצל סגול, פרוס

פלפל ירוק חריף, פרוס

10 זיתי טאסוס מגולענים

5 עלי בזיליקום טריים

5 עגבניות מגי, חתוכות לרבעים

מלח דק

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

 

לרוטב פסטו:

2 כוסות עלי זעתר טריים ללא הגבעול, שטופים היטב ויבשים

מיץ מחצי לימון

כפית זעתר יבש

כוס שמן זית איכותי

כף שומשום קלוי

מלח

2 כפות גבינת גרנה פדנה מגוררת

כף שקדים קלופים קלויים

שן שום כתושה

 

להגשה:

גבינת בוראטה

רוטב בלסמי מצומצם

 

אופן ההכנה:

  1. פסטו זעתר: טוחנים יחד את כל המרכיבים.
  2. הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים כפית פסטו זעתר ומערבבים מעט שוב.
  3. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה. פותחים את הבוראטה ומניחים מלמעלה. מזלפים בלסמי מצומצם ומגישים.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.