סלט חובזה, רוקט ותמרים
המרכיבים:
חצי צרור עלי חובזה, גרגר נחלים או ריג'לה
חצי צרור עלי רוקט
5 תמרים, מגולענים וחתוכים גס
גבינת צאן סנט מור
חצי כוס פקאנים
לרוטב:
רבע כוס חומץ בלסמי
2 כפות דבש
חצי כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- משקשקים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת עד לקבלת רוטב ויניגרט אחיד.
- מעבירים את כל העלים לקערה, מוסיפים את הוויניגרט ומערבבים עד שהעלים עטופים ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מפזרים תמרים, קרעים של סנט מור ופקאנים ומגישים.
קציצות בקר ברוטב סלק ותמרים
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום, כתושות
צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ דק
רבע כוס אגוזי מלך, קצוצים
רבע כוס שמן זית
1 ביצה
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
שמן לטיגון
בצל גדול, קצוץ דק
1 סלק (חי), קלוף וחתוך לקוביות
6 תמרים, מגולענים וחתוכים גס
3 כפות סירופ מייפל
3 כפות רכז רימונים
להגשה:
אגוזי מלך
גרעיני רימון
אופן ההכנה:
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב לקבלת מסה אחידה. יוצרים כדורים יפים.
- צורבים את הקציצות במעט שמן זית בסיר רחב (סוטאז') ומוציאים לצלחת.
- הרוטב: מטגנים באותו הסיר את הבצל והסלק. מוסיפים את התמרים ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
- מגישים עם אגוזי מלך וגרעיני רימון.
** אפשר לבשל את הקציצות ברוטב מבלי לטגן אותן קודם.
נקניק תמרים ופיסטוק
המרכיבים:
500 גרם תמרים מגולענים
1 כוס פיסטוקים קלופים (ללא מלח)
1 כוס שומשום קלוי
אופן ההכנה:
- טוחנים את התמרים לעיסה במעבד מזון. מעבירים לקערה ומערבבים עם הפיסטוקים.
- מעבירים את התערובת למשטח עבודה ויוצרים צורת נקניק.
- מצפים את הנקניק בשומשום קלוי, עוטפים בנייר אפייה ואז בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים.
** שומרים בהקפאה.
שבת שלום.