המתכונים של עומר מילר מהתוכנית "עוטף ישראל"
השבוע בתוכנית מארח עומר מילר את אילן יוחנן, מגדל ירוקים ממושב עין הבשור. ביחד הם מכינים סלט חסות פריך עם פילה דג, אספרגוס צלוי ברוטב הולנדז וגם נקניקיות פרגית תוצרת בית. הנה המתכונים

סלט ירוקים פריך עם פלייקים של אמנון בר
המרכיבים:
לסלט:
חופן עלי בייבי
לב חסה, חתוך גס
חצי חסה אייסברג, חתוכה גס
רבע צרור פטרוזיליה, מופרד לעלים
4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים
חצי בצל סגול, פרוס
רבע כוס אגוזי פקאן
לדג:
1 פילה אמנון בר או כל דג לבן
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לרוטב ויניגרט חרדל דבש קלאסי:
חצי כף חרדל חלק
1 כף דבש
מיץ מלימון שלם
מלח לפי הטעם
רבע כוס שמן זית
חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הדג על נייר אפייה כשהעור פונה למטה, מתבלים ומזלפים שמן זית.
- צולים כ-15 דקות, עד שהדג מוכן, ומצננים. מפרקים את הדג בעזרת הידיים לחתיכות גסות.
- שמים בקערה את עלי הבייבי, החסות, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והבצל הסגול.
- בכלי המיועד לבלנדר מוט טוחנים את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהבצל הירוק, עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את הבצל הירוק ומלח במידת הצורך.
- שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בידיים בזהירות כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות.
- קולים את אגוזי הפקאן עם מעט מלח במחבת ומפזרים מעל.
- מסדרים את הסלט בקערת הגשה, ומפזרים מלמעלה את הפקאנים ואת הדג.

אספרגוס צלוי עם רוטב הולנדז וביצת עין
המרכיבים:
8 גבעולי אספרגוס
שמן זית
מלח
פלפל שחור
ביצים לביצי עין, לפי מספר הסועדים
לרוטב הולנדז:
2 חלמונים
3 כפות חומץ
120 גרם חמאה מומסת
כפית מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מכינים את רוטב ההולנדז: מקציפים את החלמונים בשיטת באן מארי (כלומר – בקערה שמונחת מעל סיר עם מים רותחים). מוסיפים את החומץ וממשיכים להקציף. מזלפים חמאה ומיץ לימון תוך כדי הקצפה, עד שהרוטב מסמיך. מתבלים.
- מסדרים את האספרגוס על תבנית מרופדת נייר אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים וצולים ב-200 מעלות עד שמוכן אבל עדיין נגיס.
- מכינים במחבת את ביצי העין. מומלץ לטגן עד שהחלבון עשוי והחלמון נשאר רך ונוזלי.
- להגשה: מסדרים את האספרגוס בצלחת, ועליהם את ביצי העין. שופכים מעל הכל רוטב הולנדז ומפזרים פלפל שחור.
** ניתן לגרר פרמזן בהגשה.

נקניקיות תוצרת בית בסירות חסה
המרכיבים:
לנקניקיות:
חצי קילו פרגית, טחונה דק
1 בצל לבן, טחון
2 שיני שום, טחונות
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה מעושנת
כפית כמון
כפית מלח
כף שומן בקר מזוקק (אפשר לבקש מהקצב שיטחן לכם שומן ביחד עם הפרגית במקום), או שמן זית
להגשה:
עלי חסה לליק, שטופים
חרדל חלק
כרוב מותסס
בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
- מכינים את הנקניקיות: לשים את כל המרכיבים יחד לעיסה אחידה ומעבירים לשק זילוף. מזלפים על נייר אפייה נקניקייה באיזה גודל שרוצים ומגלגלים כך שנייר האפייה עוטף אותה. הגלגול חייב להיות מהודק היטב, ומבלי להשאיר כיסי אוויר. ממשיכים כך עם שאר התערובת ועוד ניירות אפייה – אחד לכל נקניקייה.
- מכניסים את הנקניקיות, עטופות בניירות האפייה, למים רותחים ומבשלים 5-7 דקות. מוציאים ומעבירים לקירור מוחלט.
- שולפים את הנקניקיות מהנייר וצורבים במחבת בשומן בקר או שמן זית.
- מסדרים צלחת עם הנקניקיות וכל התוספות ומרכיבים ביסים: לוקחים עלה חסה, שמים בפנים נקניקייה, מעט חרדל וכרוב מותסס ומפזרים מעל מהבצל הירוק הקצוץ.
בתיאבון!