סלט חסה עם עגבניות מיובשות ואגוזים
המרכיבים:
חסה לאליק
כדור מוצרלה באפלו
לעגבניות המיובשות:
5 עגבניות תמר ו/או מגי גדולות
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
עלי תימין או אורגנו
למיקס אגוזים:
פקאנים, שקדים, אגוזי מלך
סילאן
שמן זית
לוויניגרט תפוחים:
2 כפות רסק תפוחים טבעי (לא ממותק)
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית סילאן
רבע כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית (או שמן אגוזים)
אופן ההכנה:
- חוצים את העגבניות ומניחים במייבש מזון עם הקליפה כלפי מטה. מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל ותימין ומכניסים לייבוש של 6 שעות ב-50 מעלות.
- שמים את החסה בקערה.
- קולים את כל האגוזים במחבת, מוסיפים מעט סילאן ומערבבים כל הזמן עד שהכל מקורמל.
- מכינים רוטב ויניגרט: מערבבים בקערה קטנה את רסק התפוחים עם חומץ התפוחים, החרדל, הסילאן, המלח והפלפל. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי ערבוב (אפשר להשתמש במזלג או מטרפה קטנה) עד שהרוטב מתאחד.
- קורעים את המוצרלה ומסדרים על החסה. מזלפים את הרוטב.
- מפזרים את האגוזים, מסדרים את חצאי העגבניות ומגישים.

עלי מנגולד ממולאים בדג
המרכיבים:
חבילת עלי מנגולד
למילוי:
350 גרם דג בס קצוץ בסכין
4 גבעולי שמיר, קצוצים
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
רבע צרור כוסברה, קצוץ
עלי נענע מ-5 גבעולים, קצוצים דק (ללא הגבעול)
שמן זית
מלח
כף ממרח פלפלצ'ומה
לרוטב:
1 בצל, קצוץ
שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מלח
חצי כפית זרעי כמון
3 כפות של פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
1 כף לימון כבוש קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מסירים את גבעולי המנגולד וחולטים את העלים קצרות, לריכוך. מעבירים למי קרח.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה לקבלת מסה הומוגנית.
- ממלאים את עלי המנגולד (ממש כמו עלי סיגר).
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסוטאז' עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום, המלח, זרעי הכמון, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים. אם רוצים מוסיפים גם לימון כבוש.
- מסדרים את עלי המנגולד הממולאים ומכסים במים רותחים.
- מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לחצי שעה.

פלפלים ממולאים בתמרים ואגוזים
המרכיבים:
6 פלפלי שושקה
1 כף שמן זית
למילוי:
12 תמרים מג'הול מגולענים
1 כוס שקדים ופקאנים קצוצים
חצי כוס גבינה לבנה רכה (כמו ריקוטה או גבינת עיזים, לא חובה)
רבע פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ (לא חובה)
1 כף סילאן
רבע כפית קינמון
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
- מסירים את הראשים של הפלפלים, מנקים אותם מהליבה ושוטפים.
- המילוי: קוצצים את התמרים לקוביות קטנות. מערבבים עם שאר מרכיבי המילוי.
- ממלאים את הפלפלים, מסדרים על תבנית תנור, מזלפים שמן זית וצולים ב-200 מעלות עד שהקליפה נחרכת, כרבע שעה.
- מסדרים על צלחת, מזלפים עוד מעט שמן זית ומגישים חם או קר (אפשר עם עוד גבינה).
שבת שלום.