סלט חסה עם עגבניות מיובשות ואגוזים

המרכיבים:

חסה לאליק
כדור מוצרלה באפלו

לעגבניות המיובשות:
5 עגבניות תמר ו/או מגי גדולות
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
עלי תימין או אורגנו

למיקס אגוזים:
פקאנים, שקדים, אגוזי מלך
סילאן
שמן זית

לוויניגרט תפוחים:
2 כפות רסק תפוחים טבעי (לא ממותק)
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית סילאן
רבע כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית (או שמן אגוזים)

אופן ההכנה:

  1. חוצים את העגבניות ומניחים במייבש מזון עם הקליפה כלפי מטה. מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל ותימין ומכניסים לייבוש של 6 שעות ב-50 מעלות.
  2. שמים את החסה בקערה.
  3. קולים את כל האגוזים במחבת, מוסיפים מעט סילאן ומערבבים כל הזמן עד שהכל מקורמל.
  4. מכינים רוטב ויניגרט: מערבבים בקערה קטנה את רסק התפוחים עם חומץ התפוחים, החרדל, הסילאן, המלח והפלפל. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי ערבוב (אפשר להשתמש במזלג או מטרפה קטנה) עד שהרוטב מתאחד.
  5. קורעים את המוצרלה ומסדרים על החסה. מזלפים את הרוטב.
  6. מפזרים את האגוזים, מסדרים את חצאי העגבניות ומגישים.
עלי מנגולד ממולאים בדג  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
עלי מנגולד ממולאים בדג |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עלי מנגולד ממולאים בדג

המרכיבים:

חבילת עלי מנגולד

 

למילוי:
350 גרם דג בס קצוץ בסכין
4 גבעולי שמיר, קצוצים
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
רבע צרור כוסברה, קצוץ
עלי נענע מ-5 גבעולים, קצוצים דק (ללא הגבעול)
שמן זית
מלח
כף ממרח פלפלצ'ומה

לרוטב:
1 בצל, קצוץ
שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מלח
חצי כפית זרעי כמון
3 כפות של פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
1 כף לימון כבוש קצוץ (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את גבעולי המנגולד וחולטים את העלים קצרות, לריכוך. מעבירים למי קרח.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה לקבלת מסה הומוגנית.
  3. ממלאים את עלי המנגולד (ממש כמו עלי סיגר).
  4. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסוטאז' עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום, המלח, זרעי הכמון, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים. אם רוצים מוסיפים גם לימון כבוש.
  5. מסדרים את עלי המנגולד הממולאים ומכסים במים רותחים.
  6. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לחצי שעה.
פלפלים ממולאים בתמרים ואגוזים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
פלפלים ממולאים בתמרים ואגוזים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

פלפלים ממולאים בתמרים ואגוזים

המרכיבים:

6 פלפלי שושקה
1 כף שמן זית

למילוי:
12 תמרים מג'הול מגולענים
1 כוס שקדים ופקאנים קצוצים
חצי כוס גבינה לבנה רכה (כמו ריקוטה או גבינת עיזים, לא חובה)
רבע פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ (לא חובה)
1 כף סילאן
רבע כפית קינמון
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מסירים את הראשים של הפלפלים, מנקים אותם מהליבה ושוטפים.
  2. המילוי: קוצצים את התמרים לקוביות קטנות. מערבבים עם שאר מרכיבי המילוי.
  3. ממלאים את הפלפלים, מסדרים על תבנית תנור, מזלפים שמן זית וצולים ב-200 מעלות עד שהקליפה נחרכת, כרבע שעה.
  4. מסדרים על צלחת, מזלפים עוד מעט שמן זית ומגישים חם או קר (אפשר עם עוד גבינה).

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.