סלט שעועית עם פורל כבוש
המרכיבים:
לפורל הכבוש:
פילה פורל
מלח גס
לסלט השעועית:
כוס שעועית לבנה
בצל סגול, פרוס לקשתות
צ'ילי אדום, פרוס
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
פלחי לימון
מלח
פלפל גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
- מייבשים היטב את הדג בנייר סופג. מכסים במלח גס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות. במקביל משרים את השעועית בהרבה מים לאותו פרק זמן.
- יום למחרת שוטפים את הנתח תחת מי ברז להורדת המלח והתבלינים. אם רוצים, משרים כ-10 דקות במים קרים (לא חובה).
- מבשלים את השעועית בהרבה מים עד לריכוך.
- מערבבים את השעועית המבושלת עם שאר חומרי הסלט.
- פורסים את הדג לפרוסות בעובי שאוהבים, מוסיפים לסלט ומגישים.
עוף מסחאן
המרכיבים:
4 שוקי עוף
4 ירכיים
בצל, פרוס
מקלות קינמון
2 פרוסות ארוכות של שורש כורכום טרי
מלח
פלפל שחור
הרבה שמן זית
אורז ופטריות:
כוס אורז אדום
קופסת פטריות פורטובלו
קופסת פטריות שמפיניון
כף שמן זית
כפית מלח
אופן ההכנה:
- המסחאן: שמים בסיר חרס את העוף, הבצל והתבלינים. מכסים בשמן זית. צולים שעה וחצי ב-160 מעלות.
- האורז: מטגנים את האורז והפטריות בשמן זית ומוסיפים מלח.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים כ-45 דקות, עד שהאורז מוכן.
- מגישים את העוף עם האורז.
מוס גבינה
המרכיבים:
14 גרם ג'לטין
4-5 כפות מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינת פטה כבשים
500 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
להגשה:
דבש
שמן זית
פיסטוקים
אופן ההכנה:
- מניחים את הג'לטין בקערית עם המים ל-20 דקות, שיתרכך.
- מעבירים לסיר עם 5 כפות שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות.
- טוחנים במעבד מזון את החמאה עד ריכוך. מוסיפים את גבינת הפטה וטוחנים שוב. מוסיפים את הריקוטה.
- מסננים את הג'לטין ומוסיפים את הנוזל למעבד המזון.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת חזקה. מערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות.
- מעבירים את המסה לכוסיות פלסטיק קטנות או לתבנית בקוטר 18 ס"מ (אפשר גם לעצב ברינג). מקפיאים שעה ומעבירים למקרר עד להגשה.
- זולפים דבש ושמן זית, מפזרים פיסטוקים ומגישים.
שבת שלום.