מתכונים לפסח

עוף צלוי בשומר ותפוזים

המרכיבים:

3 כרעיים, חצויות לשוק וירך

2 תפוזים, פרוסים לטבעות

2 שומר, פרוס לרבעים

 

למרינדה:

שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב סויה

3 כפות מייפל

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
  2. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה את העוף, פרוסות התפוז והשומר.
  3. יוצקים את המרינדה ומכניסים לקירור לשעה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו וצולים את העוף 25 דקות.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וצולים עוד 50 דקות.
ירקות מותססים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
ירקות מותססים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

ירקות מותססים

המרכיבים:

2 מלפפונים

2 קולרבי, קלופים

2 שומר

4 שיני שום

1 פלפל חריף

1 שורש כורכום טרי

מים

מלח

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הירקות וחותכים לחתיכות קטנות. מניחים את הצנצנת על משקל ומאפסים.
  2. מסדרים את כל הירקות בתוך הצנצנת ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא. מהמשקל הכולל של כל הרכיבים והמים מחשבים 2 וחצי אחוז - וזו כמות המלח שנוסיף בגרמים (אפשרות נוספת: שוקלים רק את המים נטו ומוסיפים 7 אחוזי מלח מכמות המים).
  3. אוטמים את הצנצנת ומערבבים.
  4. מתסיסים כ-10 ימים. בארבעת הימים הראשונים פותחים בכל יום את הצנצנת כדי לשחרר אוויר. שומרים את הצנצנת במקום חשוך ולא חם.

 

קציצות קולרבי ברוטב חמאת בוטנים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
קציצות קולרבי ברוטב חמאת בוטנים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

לביבות קולרבי ברוטב חמאת בוטנים

המרכיבים:

ללביבות:

2 קולרבי, קלופים

4 לבבות דקל

1 בצל לבן

חצי בצל, קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה (או 2 כפות בצל מטוגן קפוא)

4 ביצים

3 כפות קמח שקדים

עלי קולרבי קצוצים, או שילוב של כוסברה ופטרוזיליה

מלח

שמן זית לטיגון

 

לרוטב:

רבע כפית זרעי כוסברה

רבע כפית זרעי כמון

1 שן שום כתושה או חצי קוביית שום קפוא

חצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר דק או חצי קוביית ג'ינג'ר קפוא

חצי כפית שורש כורכום מגורר דק, או קוביית שורש כורכום קפוא או כפית שטוחה תבלין כורכום

200 מ"ל קרם קוקוס

150 גרם חמאת בוטנים טבעית

1 כפית סוכר

רבע כפית פלפל לבן

חצי כפית מלח

2 כפות רוטב סויה

כמה טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

  1. מגררים את הקולרבי, לבבות הדקל והבצל. סוחטים היטב.
  2. מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות.
  3. מטגנים בשמן זית 3 דקות מכל צד (מומלץ להוסיף לטיגון כמה חתיכות גזר, ואז לזרוק אותן).
  4. הרוטב: קולים במחבת זרעי כוסברה, זרעי כמון, שום, ג'ינג'ר ושורש כורכום. מוסיפים קרם קוקוס, חמאת בוטנים וסוכר ומבשלים כ-10 דקות. מצננים.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לרוטב אחיד.

 

 לצפייה בתוכנית

שבת שלום וחג שמח!