פיתות מחבת עם צלחת ניגובים
המרכיבים:
לפיתות:
כוס וחצי עד 2 כוסות מים חמימים
חצי קילו קמח
חצי כף מלח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
1 כף סחוג (לא חובה)
לצלחת ניגובים:
כף פסטו
כף עגבניות מיובשות
כף ממרח ארטישוק
כף לימון כבוש
שמן זית
דבש
טחינה גולמית
אופן ההכנה:
- שופכים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את כל הרכיבים היבשים – קמח, מלח, שמרים וסוכר. מתחילים ללוש במהירות בינונית.
- כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את שמן הזית והסחוג ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק וחזק. מכסים ומניחים לתפיחה של כ-40 דקות, עד הכפלת הנפח.
- מכינים את הפיתות: מחלקים את הבצק ל-6 ומועכים כל חלק לפיתה (אפשר בידיים). מחממים מחבת וקולים את הפיתות משני הצדדים.
- מסדרים במגש גדול את הממרחים, מזלפים מעל הכל שמן זית, דבש וטחינה ומגישים עם הפיתות.

גזרים וערמונים צלויים בשמן זית ולימון כבוש
המרכיבים:
קילו גזרים (רצוי צבעוניים)
200 גרם ערמונים קלופים
לרוטב:
2 כפות סירופ מייפל
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית תימין טרי או אורגנו
1 כף לימון כבוש
כפית שורש כורכום מגורר
אופן ההכנה:
- קולפים את הגזרים וחוצים אותם לאורכם.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מסדרים את הגזרים והערמונים על תבנית מרופדת נייר אפייה, שופכים את הרוטב וצולים ב-180 מעלות עד ריכוך, כ-45 דקות. ב-10 הדקות האחרונות אפשר להעלות קצת את הטמפרטורה, לחריכה קצת יותר חזקה של הגזרים.

סטייק כרובית
המרכיבים:
כרובית טרייה
למרינדה:
2 כפות מייפל
חצי כוס שמן זית
1 פלפל חריף, קצוץ
1 כף פלפלצ'ומה
1 כפית חרדל גרגירים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הכרובית, מסירים את העלים ופורסים אותה לסטיקיים בעובי אצבע.
- מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה ומברישים היטב את הכרובית משני הצדדים.
- צורבים את הסטייקים של הכרובית במחבת עם מעט שמן זית משני הצדדים, או בגריל 2-3 דקות מכל צד.
שבת שלום.