פיתות מחבת עם צלחת ניגובים

המרכיבים:

לפיתות:

כוס וחצי עד 2 כוסות מים חמימים

חצי קילו קמח

חצי כף מלח

1 כף שמרים

1 כף סוכר

2 כפות שמן זית

1 כף סחוג (לא חובה)

 

לצלחת ניגובים:

כף פסטו

כף עגבניות מיובשות

כף ממרח ארטישוק

כף לימון כבוש

שמן זית

דבש

טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

  1. שופכים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את כל הרכיבים היבשים – קמח, מלח, שמרים וסוכר. מתחילים ללוש במהירות בינונית.
  2. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את שמן הזית והסחוג ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק וחזק. מכסים ומניחים לתפיחה של כ-40 דקות, עד הכפלת הנפח.
  3. מכינים את הפיתות: מחלקים את הבצק ל-6 ומועכים כל חלק לפיתה (אפשר בידיים). מחממים מחבת וקולים את הפיתות משני הצדדים.
  4. מסדרים במגש גדול את הממרחים, מזלפים מעל הכל שמן זית, דבש וטחינה ומגישים עם הפיתות.
פיתה מחבת עם צלחת ניגובים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
פיתה מחבת עם צלחת ניגובים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

גזרים וערמונים צלויים בשמן זית ולימון כבוש

המרכיבים:

קילו גזרים (רצוי צבעוניים)

200 גרם ערמונים קלופים

 

לרוטב:

2 כפות סירופ מייפל

3 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית תימין טרי או אורגנו

1 כף לימון כבוש

כפית שורש כורכום מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הגזרים וחוצים אותם לאורכם.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  3. מסדרים את הגזרים והערמונים על תבנית מרופדת נייר אפייה, שופכים את הרוטב וצולים ב-180 מעלות עד ריכוך, כ-45 דקות. ב-10 הדקות האחרונות אפשר להעלות קצת את הטמפרטורה, לחריכה קצת יותר חזקה של הגזרים.
גזרים מזוגגים עם ערמונים (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
גזרים מזוגגים עם ערמונים|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

סטייק כרובית

המרכיבים:

כרובית טרייה

 

למרינדה:

2 כפות מייפל

חצי כוס שמן זית

1 פלפל חריף, קצוץ

1 כף פלפלצ'ומה

1 כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הכרובית, מסירים את העלים ופורסים אותה לסטיקיים בעובי אצבע.
  2. מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה ומברישים היטב את הכרובית משני הצדדים.
  3. צורבים את הסטייקים של הכרובית במחבת עם מעט שמן זית משני הצדדים, או בגריל 2-3 דקות מכל צד.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.