אוכל
וידאו AVI׃ המטבח המנצח VIP

קובה פטטה: קובה תפוח אדמה ובשר של בלהה

כמה פיתה אותנו אתמול הקובה של בלהה, אמא של חזי דין, ב"המטבח המנצח VIP", אלוהים. עד כדי כך שמיד כשהשגנו את המתכון רצנו איתו למטבח. על מצע הפטרוזיליה אנחנו מוותרים, חוץ מזה - מתכון מושלם

חזי דין ובלהה מזרחי | המטבח המנצח VIP | פורסם 10/09/23 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקובה:

5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

מלח

פלפל שחור

1 כף כורכום

1 כף גדושה קמח תפוח אדמה

למילוי:

שמן זית

3 בצלים קטנים, קלופים וקצוצים

700 גרם בשר טחון

1 כפית בהרט

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

100 גרם צנוברים

לטיגון:

קמח לבן

ביצים 

שמן לטיגון

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים פחות 4 כפות

מיץ מלימון אחד

מעט מלח

כפית עמבה מוכנה

לסלט:

4 עגבניות אדומות גדולות, חתוכות לקוביות

3 מלפפונים, חתוכים לקוביות

1 בצל לבן קטן, חתוך לקוביות

פלפל שיפקה אחד לכל סועד

מלח

שמן זית

מיץ לימון

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 הקובה: מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומועכים לפירה. מתבלים במלח, פלפל, כורכום וקמח תפוח אדמה ונותנים לפירה להתקרר מעט.

2 המילוי: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים. מטגנים על אש גבוהה כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצלים מזהיבים יפה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-10 דקות, עד שהבשר מוכן. מכבים את האש, מתבלים בבהרט, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים את הצנוברים. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

3 ‏בעזרת ידיים לחות לוקחים מעט פירה, משטחים על כף היד ושמים במרכז כף מתערובת הבשר. סוגרים סביבה את הקובה מעצבים לצורה של קציצה שטוחה מעט.

4 הטיגון: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת וטובלים את הקובה בקמח לציפוי מכל הכיוונים. טובלים את הקובות בביצים ומניחים בשמן. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהציפוי משחים. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הקובות.

5 הטחינה: מערבבים את מרכיבי הטחינה חוץ מהעמבה עד לקבלת מרקם טחינה טוב. מאזנים אם צריך עם טחינה גולמית. מעבירים לקערה ומטפטפים עמבה.

6 הסלט: ‏מערבבים את הירקות חוץ מהשיפקה. מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון, מעבירים לקערה ומניחים את השיפקה מלמעלה.

7 ‏מגישים את הקובה על צלחת עם המון פטרוזיליה.