הפלוב של אבא של אנה ארונוב
כמה בשר יש במנה הזאת של אבא של אנה ארונוב, כמה היא דשנה וכמה טעימה! שופטי "המטבח המנצח" הפציצו בציון, הסועדים אהבו, ועכשיו נשאר רק להכין את זה בבית. אין לכם זמן לכל זה? אפשר להיעזר בסיר לחץ
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לפלוב:
שמן זית, לטיגון
1 ק"ג בשר צלעות בקר, חתוך לקוביות של 2*2
4 עצמות מח
400 גרם שפונדרה טלה, טחון
3 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
5 ראשי שום שלמים
10 גזרים לא קטנים, קלופים וקצוצים
מלח
פלפל שחור טחון
כף זרעי כמון
כף כמון טחון
1 ק"ג אורז יסמין רגיל
לסלט העגבניות:
12 עגבניות תמר גדולות, בשלות
1 בצל סגול
7 בצלים לבנים קטנים (לא שאלוט)
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לשומן הכבש (הגשה):
300 גרם שומן כבש
אופן ההכנה:
1 הפלוב: מחממים שמן זית בסיר ברזל יצוק רחב ועמוק על אש בינונית. צורבים את בשר הצלעות ומח העצם מכל הצדדים, מוסיפים את השפונדרה ומטגנים עוד כ-5 דקות. מוסיפים את הירקות חוץ מהגזר ומזהיבים כ-10 דקות.
2 מתבלים במלח ופלפל ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.
3 מוסיפים את הגזר, מתבלים בכמון (שני הסוגים), מלח ופלפל, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה עוד כשעה.
4 פותחים את המכסה, מוסיפים מים עד לגובה של 2 סנטימטר מעל הבשר ומוסיפים את האורז. מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה.
5 הסלט: פורסים את העגבניות והבצלים דק ומערבבים עם מלח, פלפל ושמן זית. מגישים ליד הפלוב.
6 השומן: חותכים את השומן כבש לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת על אש גבוהה עד שהשומן מתקשה ומשחים. מגישים עם הפלוב.
בתיאבון!