אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סוטלאץ' - קינוח אורז טורקי

פודינג אורז עשיר, מתוק ומנחם שמגיע אלינו היישר מטורקיה. כיפי בסוף ארוחה וגם סתם ככה ביום חורפי. וההכנה? קלי קלות

מוטי אבני ורונן הופמן | המטבח המנצח | פורסם 14/10/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 166 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כוסות חלב

1 כוס אורז

שלושת רבעי כוס סוכר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

קורט קינמון

חופן פסטוקים קצוצים

כמה טיפות מי פריחת הדרים (מי זהר) או מי ורדים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר על אש קטנה את החלב, האורז, השמנת והסוכר עד לרתיחה.

2 טוחנים את האורז המבושל (זה בסדר שהוא לא מוכן לגמרי) עם בלנדר מוט בסיר, או מעבירים למעבד מזון. לא טוחנים לגמרי, משאירים חתיכות של אורז.

3 יוצקים את התערובת לכלי הגשה ומעבירים לקירור 2-3 שעות.

4 מפזרים מעל פיסטוק קלוי, כמה טיפות מי ורדים/הדרים ומעט קינמון. מגישים.