צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
סוטלאץ' - קינוח אורז טורקי
פודינג אורז עשיר, מתוק ומנחם שמגיע אלינו היישר מטורקיה. כיפי בסוף ארוחה וגם סתם ככה ביום חורפי. וההכנה? קלי קלות
מוטי אבני ורונן הופמן | המטבח המנצח
| פורסם 14/10/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
4 כוסות חלב
1 כוס אורז
שלושת רבעי כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
קורט קינמון
חופן פסטוקים קצוצים
כמה טיפות מי פריחת הדרים (מי זהר) או מי ורדים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר על אש קטנה את החלב, האורז, השמנת והסוכר עד לרתיחה.
2 טוחנים את האורז המבושל (זה בסדר שהוא לא מוכן לגמרי) עם בלנדר מוט בסיר, או מעבירים למעבד מזון. לא טוחנים לגמרי, משאירים חתיכות של אורז.
3 יוצקים את התערובת לכלי הגשה ומעבירים לקירור 2-3 שעות.
4 מפזרים מעל פיסטוק קלוי, כמה טיפות מי ורדים/הדרים ומעט קינמון. מגישים.