מנזלה ים תיכונית
המתמודדים של "MKR המטבח המנצח" הגישו את המנה המטריפה הזאת על קרם של קונפי עגבניות עם קרמבל אגוזים ופטרוזיליה מטוגנת - אנחנו מאשרים לכם להכין רק את החלק של החצילים והבשר. תאמינו לנו שזה מספיק
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לחצילים:
ליטר שמן תירס
6 חצילים קטנים
לקרם עגבניות:
חצי כוס שמן זית
3 עגבניות, שלמות או חתוכות
ראש שום, מפורק לשיניים
250 גרם פלפל חריף, שלם או חתוך
לימון
לבשר:
מעט שמן תירס
קילו בשר טלה טחון
קילו בצל לבן, קצוץ
מלח
פלפל גרוס
אגוז מוסקט
הל טחון
ראס אל-חנות
קינמון טחון
פלפל אנגלי טחון
50 גרם צנוברים
לסלט:
חצי קילו צנון
2 צרורות פטרוזיליה
3 צרורות נענע
צרור גרגיר
צרור מנטה
לימון
מלח
לקרמבל:
150 גרם אגוזי מלך שלמים
רבע כוס דבש
עלי פטרוזיליה מטוגנים קצרות בשמן עמוק
אופן ההכנה:
1 מקלפים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק. שומרים בצד.
2 מכינים קונפי עגבניות: מחממים סיר עם שמן זית, עגבניות, שום ופלפל חריף על אש נמוכה (אסור להגיע לרתיחה!). אחרי 15-20 דקות מוציאים שן שום אחת ובודקים אם היא רכה. אם כן – הקונפי מוכן. מסננים ושומרים את הנוזלים.
3 מכינים את קרם העגבניות: טוחנים את הירקות ומסננים. מעבירים לקערה.
4 מזלפים את המיץ שהשארנו בצד לתוך תערובת הירקות עד שנוצר מרקם קרמי דליל יחסית. מוסיפים מיץ לימון תוך כדי, מסננים שוב ומעלים על האש לצמצום קטן וחימום.
5 הבשר: מחממים מעט מאוד שמן במחבת. מטגנים/מקפיצים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא מקבל צבע חום כהה.
6 מוסיפים את התבלינים ואת הבשר. מטגנים 3-4 דקות ולא יותר, כדי לא לייבש את הבשר. זורקים פנימה את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש.
8 פותחים את החצילים באמצע וממלאים בתערובת הבשר.
9 מכינים את סלט הצנונית: קוצצים את הירקות ומתבלים במיץ לימון ובמלח.
10 קרמבל: מכניסים למחבת של הבשר את אגוזי המלך והדבש ומטגנים לקירמול. מוסיפים את הפטרוזיליה המטוגנת ומערבבים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.