אוכל
צילום׃ מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת 12

מנזלה ים תיכונית

המתמודדים של "MKR המטבח המנצח" הגישו את המנה המטריפה הזאת על קרם של קונפי עגבניות עם קרמבל אגוזים ופטרוזיליה מטוגנת - אנחנו מאשרים לכם להכין רק את החלק של החצילים והבשר. תאמינו לנו שזה מספיק

ג'וזף מנסור ונידאל בראנסי | MKR המטבח המנצח | פורסם 22/06/20 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לחצילים:

ליטר שמן תירס

6 חצילים קטנים

לקרם עגבניות:

חצי כוס שמן זית

3 עגבניות, שלמות או חתוכות

ראש שום, מפורק לשיניים

250 גרם פלפל חריף, שלם או חתוך

לימון

לבשר:

מעט שמן תירס

קילו בשר טלה טחון

קילו בצל לבן, קצוץ

מלח

פלפל גרוס

אגוז מוסקט

הל טחון

ראס אל-חנות

קינמון טחון

פלפל אנגלי טחון

50 גרם צנוברים

לסלט:

חצי קילו צנון

2 צרורות פטרוזיליה

3 צרורות נענע

צרור גרגיר

צרור מנטה

לימון

מלח

לקרמבל:

150 גרם אגוזי מלך שלמים

רבע כוס דבש

עלי פטרוזיליה מטוגנים קצרות בשמן עמוק

אופן ההכנה:

1 מקלפים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק. שומרים בצד.

2 מכינים קונפי עגבניות: מחממים סיר עם שמן זית, עגבניות, שום ופלפל חריף על אש נמוכה (אסור להגיע לרתיחה!). אחרי 15-20 דקות מוציאים שן שום אחת ובודקים אם היא רכה. אם כן – הקונפי מוכן. מסננים ושומרים את הנוזלים.

3 מכינים את קרם העגבניות: טוחנים את הירקות ומסננים. מעבירים לקערה.

4 מזלפים את המיץ שהשארנו בצד לתוך תערובת הירקות עד שנוצר מרקם קרמי דליל יחסית. מוסיפים מיץ לימון תוך כדי, מסננים שוב ומעלים על האש לצמצום קטן וחימום.

5 הבשר: מחממים מעט מאוד שמן במחבת. מטגנים/מקפיצים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא מקבל צבע חום כהה.

6 מוסיפים את התבלינים ואת הבשר. מטגנים 3-4 דקות ולא יותר, כדי לא לייבש את הבשר. זורקים פנימה את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש.

8 פותחים את החצילים באמצע וממלאים בתערובת הבשר.

9 מכינים את סלט הצנונית: קוצצים את הירקות ומתבלים במיץ לימון ובמלח.

10 קרמבל: מכניסים למחבת של הבשר את אגוזי המלך והדבש ומטגנים לקירמול. מוסיפים את הפטרוזיליה המטוגנת ומערבבים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.