אוכל
צילום׃ מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת 12

הבראנץ' המטריף של ירדן ואושרי

מקלות פולנטה מטוגנים, דגיגים בכבישה ביתית וסלט עשבים וסומאק. זאת ארוחת הבהריים שהגישו ירדן ואושרי לבאי המסעדה שלהם ב"MKR המטבח המנצח", שהצליחה לגרום לחיים כהן לניצוץ קטן של קנאה

אושרי מסהיד וירדן שי | MKR המטבח המנצח | פורסם 13/07/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לפולנטה:

כוס וחצי קמח תירס לפולנטה

3 כוסות מים

מעט מלח

100 גרם שומשום

חמאה לפי הטעם - ככף

לסרדינים הכבושים:

חצי ק"ג סרדינים (או ברבוניות), מפולטים

מלח ים

לימון או ליים וחצי (קליפה מגוררת בלבד)

פלפל שאטה

כמה עלי זעתר או אורגנו

מעט מרווה

לסלט:

עגבניות מגי

בצל ירוק

זעתר טרי

גרגיר (גרגר הנחלים) או רוקט

שמיר

שמן זית

לימון

סומאק

מלח אטלנטי

להגשה:

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 כובשים את הדגים: מפזרים מלח אטלנטי על תבנית ומסדרים עליו את הדגים, עם העור כלפי מטה. מגרדים מעל קליפת לימון או ליים ומוסיפים פלפל שאטה וכמה עלים של זעתר או אורגנו ומרווה.

2 מפזרים מלמעלה עוד מעט מלח, אבל נזהרים שלא "לקבור" את הדגים במלח. ממתינים 40 דקות ושוטפים את הדגים בעדינות רבה.

3 מכינים את הפולנטה: מרתיחים מים עם מלח. כשיש רתיחה מוסיפים את קמח התירס לאט ובעדינות, עד שהוא הופך לעיסה. חשוב מאוד לערבב את העיסה עם כף עץ וליצור בה מעין חורים.

4 מעבירים את העיסה המוכנה לשק זילוף ויוצרים צורה של מקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים שומשום.

5 אופים ב-220 מעלות 10-12 דקות, עד שהמקלות יבשים.

6 לאחר האפייה מעבירים את המקלות לטיגון קל בחמאה במחבת. זהירות לא לשרוף.

7 הסלט: חותכים את העגבניות וקורעים בידיים את כל העלים. מתבלים בשמן זית, לימון, סומאק ומלח אטלנטי.

8 מגישים עם שמנת חמוצה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.