שקדי עגל ברוטב חריף של ספיר וליאור נרקיס
10 מ-10 - זה הציון שחיים כהן נתן למנה הזאת בתוכנית הבכורה של "המטבח המנצח VIP" ששודרה אתמול, אז מה, שלא ננסה להכין בבית? אם לא את השקדים עצמם - אז לפחות את פיתת המחבת
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לשקדי העגל:
2 ק"ג שקדי עגל
שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים
שיני שום מראש אחד, קלופות וחצויות
8 גמבות, חתוכות למקלות
3 פלפלים אדומים מתוקים יבשים
2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים
1 רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף קימל טחון
1 כף כורכום
1 כף כמון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
צרור כוסברה, קצוץ
מיץ מ-4 לימונים
לפיתות:
3 כוסות קמח
כפית שמרים
כף מלח
כף סוכר
כוס וחצי מים
לחצילים:
2 חצילים
מלח
שמן קנולה
לסלט שומר:
3 שומר
עלים מ-5 גבעולי שמיר
מיץ לימון
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 שקדי העגל: מרתיחים מי מלח בסיר עמוק ומבשלים את שקדי העגל כ-12 דקות. מעבירים למי קרח. מנקים מהשקדים את הקרום, הסחוסים והשומן וחותכים לקוביות של בערך סנטימטר וחצי. במקביל מבשלים בסיר שני את גרגירי החומוס כרבע שעה (ללא מלח). מסננים.
2 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מוסיפים את השום ואת הגמבה ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הפלפל המתוק היבש, הפלפל החריף, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את שקדי העגל ומבשלים כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את גרגירי החומוס, הכוסברה ומיץ הלימון ומתבלים במלח. מגישים בצלחות אישיות עמוקות.
3 הפיתות: מערבבים את מרכיבי הפיתות במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות. קורצים מהבצק כדורים בגודל אגרוף קטן, מקמחים מעט את משטח העבודה והידיים ומרדדים לעיגולים בצורת פיתה. מעבירים את הפיתות למגבת יבשה, מכסים בעוד מגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות. מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים עליה את הפיתה. אחרי כדקה וחצי, כשהצד שקרוב למחבת השחים והצד העליון התנפח, הופכים את הפיתה לסיום קלייה. מעבירים לקערה עם מגבת ומכסים עד להגשה.
4 החצילים: מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ. מפזרים מלח ונותנים לחצילים לעמוד עם המלח כ-10 דקות.
5 מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים את החצילים עד השחמה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים בצלחת מרכזית.
6 סלט השומר: פורסים את השומר דק ככל הניתן. מערבבים אותו עם השמיר, מיץ לימון ומלח, מוסיפים מעט שמן ומגישים.