ממליגה עם קציצות פרגית של יונה ומעיין אדם
רותי ברודו כינתה אותן "מנחמות", חיים כהן שיבח את התיבול המדויק - ולנו זה עשה חשק להכין בעצמנו את הקציצות של סבתא פאני שבישלו מעיין אדם ואמה יונה ב"המטבח המנצח VIP". זה המתכון שעובר שנים במשפחת אדם
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לממליגה:
כוס קמח תירס
4 כוסות מים
כוס חלב
כפית מלח מלאה
25 גרם קוביות חמאה
לקציצות:
קילו פרגית/חזה עוף/הודו אדום טחון
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים קלות
2 רסק עגבניות קטן
חצי כוס מים פושרים
כף שום קצוץ
3 ביצים
6 כפות פירורי לחם
כף מלח
מעט פלפל שחור
צ'ילי גרוס
פפריקה
לרוטב:
בצל אדום קצוץ גס
בצל לבן קצוץ גס
2 חבילות עגבניות מגי/עגבניות שרי
4 עגבניות ללא קליפה, קצוצות
2 פילפלים כתומים/צהובים
ראש שום
מלח
פלפל צ'ילי
מעט סוכר
4-3 עלי דפנה
לכרוב:
כרוב ירוק
3 בצלים, קצוצים לרצועות דקות
4 כפות כרוב מוחמץ משימורים
כפית מלח גס
פלפל שחור
לסלט המלפפונים:
קילו מלפפונים בלדי
2 בצלים ירוקים
חצי פלפל ירוק חתוך לעיגולים דקים
שמיר טרי קצוץ קטן ללא הגבעולים
שמן זית
מיץ סחוט מלימון אחד
מעט חומץ
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר
לימון וחומץ לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 לממליגה: מבשלים את כל מרכיבי הממליגה בסיר על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד להסמכה מלאה (לאוכלי כשר: מחליפים את הכוס חלב בכוס מים ואת החמאה בתחליף).
2 לקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים לקציצות.
3 לרוטב: מכניסים את העגבניות והפלפלים לתנור עד לריכוך והשחמה קלה של הפלפלים. מטגנים קלות את הבצל בהרבה שמן זית, מוסיפים את השום, העגבניות המקולפות והקצוצות, התבלינים ועלי הדפנה ומביאים להרתחה ובישול. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפלים מהתנור לסיר לעוד כמה דקות בישול ומרסקים הכל בבלנדר לתערובת חלקה ולא סמיכה מדי. מוסיפים את הקציצות ומניחים להתבשל.
4 לכרוב: קוצצים את הבצל ומטגנים עד לגוון צהבהב/חום בהיר בשמן זית. מוסיפים את הכרוב הקצוץ והתבלינים. נותנים להכל להתרכך בבישול קצר עם מכסה. מוסיפים את הכרוב המוחמץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד עד לריכוך הכרוב לגמרי.
5 לסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות (עגולות), קוצצים את הבצל והשמיר, ומערבבים עם שאר חומרי הרוטב.