קינוח קצפת ומרנג של ללי ושמרית
הן התכוונו להגיש אותו עם קרם לימון - לא קרה. התכוונו לקשט בקולי פטל - לא הספיקו. אז איך זה שהקינוח הכל כך פשוט הזה של ללי ושמרית ריגש כל כך את חיים ורותי? כנראה שלפעמים הפשטות באמת מנצחת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפיות תמצית וניל
150 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד 3 כפות)
500 מ"ל שמנת מתוקה קרה
למרנג:
400 גרם סוכר (2 כוסות)
200 גרם חלבון (חלבונים מ-8 ביצים M)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-100 מעלות.
2 מכינים מרנג שוויצרי: מרתיחים מים בסיר ומניחים קערה כך שתתחמם מהאדים אך לא תיגע במים הרותחים עצמם (בן מארי). מכניסים לקערה את החלבונים והסוכר ומחממים כ-5 דקות תוך ערבוב (אם יש מדחום – החלבונים צריכים להגיע לטמפרטורה של 60 מעלות).
3 מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר למיקסר ומקציפים עד שהקערה מתקררת ומתקבל קצף יפה, אחיד ויציב.
4 משטחים את הקצף על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים מעלות כ-40 דקות.
5 קרם מסקרפונה: מקציפים יחד מסקרפונה, וניל ואבקת סוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה לאט ובהדרגה לאט וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אחידה.
6 להגשה: מסדרים תלוליות של קצפת וסביבן שברי מרנג.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.