אוכל
צילום׃ "MKR המטבח המנצח", קשת 12

קנולי ממולא קרם מלבי של שמעון ודורון

זה לא בכל יום ששופטים ברמה של אסטלה, רותי ברודו וחיים כהן נותנים למנה את הציון הגבוה ביותר האפשרי. וכשזה קורה, צריך לחגוג את זה מינימום בהכנת אותה המנה בבית. "MKR המטבח המנצח", אנחנו מאחוריכם

שמעון וקנין ודורון רווה | MKR המטבח המנצח | פורסם 19/08/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 257 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקנולי:

100 גרם קמח

30 גרם סוכר

50 גרם חמאה מומסת

50 מ"ל חלב

לקרם מלבי:

125 מ"ל שמנת

125 מ"ל חלב

50 גרם סוכר

כפית מי ורדים

25 גרם קורנפלור

לסירופ ורדים:

עלי כותרת מ-2 ורדים

100 גרם סוכר

כוס מיץ תפוזים

להגשה:

פיסטוק קלוי, טחון

אבקת סוכר

50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקנולי: מערבבים בקערה קמח, סוכר, חמאה וחלב למסה חלקה.

2 מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים ומורחים בשכבה דקה עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ (אפשר להשתמש ברינג עגול כמו של פנקייק, לא חובה). מכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים ומיד מגלגלים לצינור, לפני שהבצק מתקרר.

3 מכינים את קרם המלבי: מרתיחים שמנת, סוכר ומי ורדים בסיר. בקערה נפרדת מערבבים חלב וקרונפלור. לאחר רתיחה עושים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות ומחזירים את המסה כולה לסיר. מביאים שוב לרתיחה ומניחים לקירור במקרר.

4 לאחר הרתיחה עושים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות ומחזירים את המסה כולה לסיר. מביאים שוב לרתיחה ומניחים לקירור.

5 מכינים את סירופ הוורדים: מחממים את כל המרכיבים במחבת תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מסננים.

6 מעבירים את קרם המלבי הקר לשק זילוף וממלאים את הקנולי. טובלים בשוקולד הלבן המומס ואז בפיסטוק הטחון ומפזרים אבקת סוכר. מזלפים מעל את הסירופ, או מגישים לטבילה בצד.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.