האסאדו של שמעון ודורון
הייתה לנו הרגשה שהזוג הזה הולך להפציץ כשיגיע תורו ב"MKR המטבח המנצח", וצדקנו. קבלו את העיקרית של שני הבשלנים שהוכיחו שאוכל של צבא יכול להיות חתיכת דבר טעים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לאסאדו:
8 ק"ג אסאדו על עצם
חצי קילו בצלצלי שאלוט
10 עצמות מח
4 אננסים, חתוכים לרבעים
כף כמון
2 כפות בהרט
מלח
פלפל שחור
3 מקלות קינמון
2 צ'ילי חריף, פרוס דק
כוס סילאן
לקוסקוס:
1 קילו סולת
רבע כוס שמן
כפית מלח
200 גרם צנוברים
200 גרם פיסטוקים
צרור עירית
2 צרורות פטרוזיליה
צרור שומית
לסלט:
שקית עלי בייבי
2 חבילות לבבות חסה
3 אבוקדו, חתוכים לקוביות
100 גרם שקדים מולבנים
2 כפות דבש
50 מ"ל חומץ הדרים
200 מ"ל שמן זית
מלח
50 מ"ל חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מכינים את האסאדו: סוגרים את הבשר במחבת גדולה. מוציאים, ומקרמלים באותה מחבת את בצלצלי השאלוט.
2 מחזירים את הבשר ומוסיפים את עצמות המח והאננס.
3 מוסיפים את כל התבלינים, הצ'ילי והסילאן, מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים לתנור ל-3 שעות.
4 מכינים את הקוסקוס הירוק: שמים סולת ומלח בקערה, מוסיפים שמן ומכניסים למיקרו ל-3 דקות.
5 מפוררים את הסולת ומוסיפים 2 כוסות מים חמים.
6 מכניסים למיקרו לעוד 3 דקות, מפוררים שוב ומוסיפים עוד 2 כוסות מים חמים.
7 מערבבים, מסננים לתוך קערה גדולה ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות.
8 קולים צנוברים ופיסטוקים במחבת ומכניסים לבלנדר ביחד עם עירית, פטרוזיליה ושומית. טוחנים ומוסיפים לקוסקוס. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה עלי בייבי, לבבות חסה, קוביות אבוקדו ושקדים מולבנים.
9 מכינים תחמיץ מדבש, חומץ הדרים, שמן, מלח ובלסמי, ומוסיפים לסלט.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.