קולרבי צלוי במילוי פירה
לאורך השנים הבנו שהמנות הטובות ביותר הן בדרך כלל אלה שמכילות מספר מצומצם מאוד של מרכיבים, אבל מוכנות באופן מדויק וקפדני. בדיוק כמו הקולרבי הצלוי של אושרי וירדן מ"המטבח המנצח", שפשוט לא יוצא לנו מהראש
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (7 מנות):
שמן זית
7 יחידות קולרבי אורגני
7 תפוחי אדמה מזן ראטה
חמאה איכותית צרפתית טובה
פלפל שאטה חתוך
עלי מרווה
מלח ים
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הקולרבי כך שיישאר בצורתו הטבעית ויוצרים תחתית שטוחה יחסית כדי שיעמוד בתבנית.
2 עוטפים כל יחידה בנייר פרגמנט ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 עד ריכוך (לשים לב שלא נשרף). מדי פעם בודקים את מידת הרכות באמצעות מזלג.
3 מרוקנים את הפנים של הקולרבי האפוי מבלי לפגוע בצורה שלו ושמים בקערה בצד.
4 קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים עד לריכוך.
5 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את בשר הקולרבי שהוצאנו. מוסיפים מלח וחמאה לפי הצורך.
6 ממלאים את הקולרבים בפירה שנוצר, מזלפים שמן זית מלמעלה ומלמטה ומסדרים בתבנית.
7 מכניסים שוב לתנור, עד שהמילוי משחים מלמעלה.
8 בינתיים ממיסים במחבת חמאה עם מעט מים, פלפל שאטה (זה חריף, להיזהר), כמה עלי מרווה ומעט מלח גס.
9 מוציאים את הקולרבי מהתנור ומשקים בעדינות באמולסיה מהמחבת.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.