פיצה מוח
למרות אי אלו טעויות בתיאור המנה, הפיצה של קובי ומצליח ב"MKR המטבח המנצח" לא השאירה אף חך אדיש, וגרמה לרותי להשאיר צלחת ריקה. אז איך מכינים אותה בבית? בתור התחלה, מוותרים על הקציפה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח איטלקי 00
500 גרם קמח לחם
650 מ"ל מים
30 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
10 גרם סוכר
50 מ"ל שמן זית
2 חלמונים
לרוטב:
50 מ"ל שמן סויה
1 ק"ג גמבה
2 צ'ילי אדום
1 פלפל חריף ירוק
10 שיני שום מקולפות
1 צרור כוסברה
1 ק"ג עגבניות תמר
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
כף כמון
כף חוואייג' איכותי
כף ראס אל חנות
מעט סוכר (אופציונלי)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 רסק עגבניות איכותי
למוח:
5 יחידות מוח עגל
חצי כוס חומץ
חצי ק"ג קמח טמפורה
ביצים
בירה כהה
2 ליטר שמן סויה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים במהירות איטית במיקסר את הקמחים והמים, מוסיפים שמרים וממשיכים ללוש 5 דקות במהירות בינונית.
2 מוסיפים מלח, סוכר ושמן זית ולשים עוד כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
3 מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.
4 מחלקים את הבצק ל-12 יחידות, מגלגלים לכדורים ומניחים להתפחה של חצי שעה נוספת, מכוסה במגבת.
5 לאחר ההתפחה, מורחים בחלמון ביצה טרוף.
6 מכינים את הרוטב (אפשר בזמן ההתפחה): מחממים סיר עם מעט שמן, משחימים את הפלפלים היטב ומוסיפים את השום והכוסברה. ממשיכים לטגן עוד כמה דקות ומוסיפים את העגבניות.
7 מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
8 טוחנים ומבשלים על אש נמוכה עד לסמיכות הרצויה של הרוטב.
9 מורחים את הרוטב על הבצק ואופים במשך 8-12 דקות בחום המקסימלי של התנור על אבן שמוט (תחליף לטאבון).
10 מכינים את המוח: בסיר רחב מרתיחים מים עם החומץ ומכניסים את המוח לחליטה של כמה דקות.
11 מכינים בקערה נפרדת מי קרח. מעבירים את המוח למי הקרח כדי לעצור את הבישול.
12 מחממים שמן לטיגון עמוק.
13 מכינים בלילת טמפורה, חותכים את המוח לרצועות וטובלים בבלילה. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה הרצויה.
14 מניחים את חתיכות המוח המטוגנות על הבצק עם הרוטב ומכניסים לאפייה נוספת של 3 דקות על החום המקסימלי של התנור על אבן שמוט, עד שהשומן של המוח מטפטף על הבצק.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.