חלום בלבן: בננה לוטי מסורתית מצופה בקוקוס
היינו טסים לתאילנד עכשיו רק כדי לאכול בננה לוטי באמצע בנגקוק - ולחזור, אבל קורונה, אתם יודעים. אז במקום זה השגנו את המתכון לקינוח הלבן של דניאל ונדב מהמטבח המנצח. נאכל על המרפסת, ונדמיין מקומות רחוקים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 וחצי כוסות קמח לבן
כוס מים
כפית סוכר
קמצוץ מלח
ביצה
200 גרם חמאה
שמן קנולה
4 בננות, פרוסות דק
לציפוי הקוקוס (לא חובה):
500 גרם שבבי קוקוס טחון
2 וחצי כוסות מים
500 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים את בצק הבננה לוטי: מערבבים בקערה קמח, כוס מים, כפית סוכר, מלח וביצה עד ליצירת בצק אחד ומוצק (אפשר בידיים או במיקסר).
2 מחממים מעט חמאה בסיר קטן ומצננים. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים וטובלים בחמאה המומסת שהתקררה.
3 מכניסים כל כדור לשקית סנדוויץ' ומניחים בקופסת פלסטיק אטומה למנוחה של שעה, רצוי במגירה או במקום חשוך אחר.
4 לאחר מכן, מכניסים למקרר ל-3-4 שעות להתייצבות (אפשר גם לילה שלם).
5 מרדדים את כדורי הבצק על קרש חיתוך.
6 מניחים את הבצק המרודד והמשוטח על מחבת עם מעט שמן וכפית חמאה.
7 מוסיפים את הבננות הפרוסות. כעבור דקה, כשהבצק מתחיל להשחים, מקפלים בצורת מעטפה (4 קיפולים, מכל צד של הבצק) בעזרת תרווד.
8 שמים חמאה מעל. הופכים ומטגנים כחצי דקה-דקה נוספת עד השחמה.
9 לציפוי הקוקוס - אם רוצים: מביאים לרתיחה את המים והסוכר. כשרואים שהסוכר נמס לחלוטין, מנמיכים להבה.
10 מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עד לקבלת מרקם של דבש.
11 מוסיפים את שבבי הקוקוס היבש ומערבבים.
12 מבשלים במשך 15 דקות ללא מכסה, ומערבבים מדי פעם. מצננים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה. אמורה להתקבל מחית קוקוס יציבה ומתאימה למריחה.
13 מורחים את הבננה לוטי בממרח בשכבה דקה בלבד, שלא תכביד. ניתן לשמור את הממרח גם לשימושים אחרים.
14 אם אוהבים – אפשר לזלף חלב מרוכז מעל.