צילום׃ המטבח המנצח VIP, קשת 12
קובנייה תימנית
איתן וחגית קנו אותנו אתמול ב"מטבח המנצח VIP" עם ארוחת הבוקר התימנית שהגישו, בדגש על הקובנייה המסורתית - שהיא מהמאפים היותר מפתים שנתקלנו בהם. אז שאלנו אותם איך מכינים
איתן כבל וחגית מדמון | המטבח המנצח VIP
| פורסם 12/10/21
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
קילו קמח, מנופה
6 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 וחצי כוסות מים
כף מלח שולחן
100 גרם מרגרינה לאפייה
100 גרם סמנה
אופן ההכנה:
1 לקובנייה: מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים.
2 מוסיפים את המים בהדרגה, לשים היטב ומוסיפים את המלח.
3 לשים 10 דקות נוספות ומניחים את הבצק למנוחה של עוד 10 דקות.
4 לשים את הבצק שוב ומניחים להתפחה של 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
5 קורצים מהבצק 20 כדורים ומניחים על משטח משומן. ממתינים 10 דקות.
6 ממיסים את המרגרינה עם הסמנה.
7 פותחים כל עיגול לצורה מלבנית ומשמנים בתערובת המרגרינה והסמנה. מגלגלים ויוצרים צורת שבלול.
8 מתפיחים 30 דקות, ואופים בחום של 170 מעלות 45 דקות.
9 מגישים עם ביצה קשה, סלט חריף ועגבניות מרוסקות עם סחוג ונענע.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.