ככה מכינים את המקרוד המטורף של יגאל ושמחה גואטה
שמחה גדלה על הטעם הזה, אביה שחזר אותו בעבורה אחת לאחת בתוכנית האחרונה של "המטבח המנצח VIP", ועכשיו גם אתם יכולים. רותי נתנה ציון 10, חיים גם, ויש לנו הרגשה שמהר מאוד אנחנו הולכים להבין למה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק סולת:
חצי קילו סולת
רבע קילו קמח רגיל, מנופה
חצי שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן
כוס סוכר
למילוי התמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום (מגולענים)
קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
לטיגון:
2 ליטר שמן
לסירופ:
1 קילו סוכר
3 כוסות מים
תמצית וניל איכותית
2 מקלות וניל
מיץ מ-2 לימונים
לקישוט:
פיסטוקים מקולפים וקלויים
אופן ההכנה:
1 בצק סולת: מערבבים את הקמחים ואבקת האפייה בקערה ומחממים את השמן בקלחת. מערבבים את השמן החם עם הקמחים והסוכר.
2 מילוי תמרים: מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון וקליפת התפוז.
3 הכנת המקרוד: מרדדים את הבצק ומורחים את מילוי התמרים. מגלגלים ומסמנים בבצק קווים אלכסונים עם סכין. מקררים לפחות שעה, ועדיף לילה שלם.
4 פורסים את הבצק המגולגל ומטגנים בשמן עמוק.
5 מבשלים את כל מרכיבי סירופ הסוכר.
6 טובלים כל עוגייה בסירופ, מוציאים ומצפים בפיסטוקים קלויים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.