אוכל
צילום׃ מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת 12

אורז בן גוריון ותבשיל זנב שור

בשביל להוציא כזאת מנה מפתיתים פשוטים כנראה שבאמת צריך להיות שמעון ודורון - הצמד הצבאי המוכשר כמו שד של "MKR המטבח המנצח". מצד שני, עכשיו גם לנו יש את המתכון, אז נוכל לנסות בעצמנו

שמעון וקנין ודורון רווה | mako אוכל | פורסם 10/08/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבשר:

4 יחידות זנב שור

שמן זית

2 גזרים

1 סלרי עלים

4 בצלים

5 עלי דפנה

מלח גס

כפית כמון

כף חוואייג'

מעט יין אדום

לפתיתים:

שקית פתיתים

שמן זית

1 בצל, קצוץ

סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות

1 כרישה, פרוסה

1 בצל סגול, קצוץ

להגשה:

בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1 צורבים את הזנבות במעט שמן זית (רצוי בסיר לחץ). מוסיפים ירקות שורש (שלמים), עלי דפנה, תבלינים ומעט ויין אדום. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

2 מבשלים את הזנבות בסיר לחץ במשך כשעה וחצי. מוציאים, מפרקים את הבשר מהעצמות ושומרים את הציר.

3 מכינים את הפתיתים: מטגנים את הפתיתים עם בצל והפטריות.

4 מוזגים לאט לאט מהציר לסיר הפתיתים - מוסיפים מעט ציר בכל פעם עד שהפתיתים "שותים" את הנוזלים ומתרככים.

5 מטגנים כרישה ובצל סגול. לפני סוף הבישול, מוסיפים אותם לפתיתים.

6 מחממים את הבשר המפורק במחבת עם מעט ציר ומניחים מעל הפתיתים. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שהועברו אלינו על ידי המתמודדים.