אורז בן גוריון ותבשיל זנב שור
בשביל להוציא כזאת מנה מפתיתים פשוטים כנראה שבאמת צריך להיות שמעון ודורון - הצמד הצבאי המוכשר כמו שד של "MKR המטבח המנצח". מצד שני, עכשיו גם לנו יש את המתכון, אז נוכל לנסות בעצמנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לבשר:
4 יחידות זנב שור
שמן זית
2 גזרים
1 סלרי עלים
4 בצלים
5 עלי דפנה
מלח גס
כפית כמון
כף חוואייג'
מעט יין אדום
לפתיתים:
שקית פתיתים
שמן זית
1 בצל, קצוץ
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 כרישה, פרוסה
1 בצל סגול, קצוץ
להגשה:
בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
1 צורבים את הזנבות במעט שמן זית (רצוי בסיר לחץ). מוסיפים ירקות שורש (שלמים), עלי דפנה, תבלינים ומעט ויין אדום. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
2 מבשלים את הזנבות בסיר לחץ במשך כשעה וחצי. מוציאים, מפרקים את הבשר מהעצמות ושומרים את הציר.
3 מכינים את הפתיתים: מטגנים את הפתיתים עם בצל והפטריות.
4 מוזגים לאט לאט מהציר לסיר הפתיתים - מוסיפים מעט ציר בכל פעם עד שהפתיתים "שותים" את הנוזלים ומתרככים.
5 מטגנים כרישה ובצל סגול. לפני סוף הבישול, מוסיפים אותם לפתיתים.
6 מחממים את הבשר המפורק במחבת עם מעט ציר ומניחים מעל הפתיתים. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שהועברו אלינו על ידי המתמודדים.