קוגל ירושלמי עם רוטב יין פטישים
לא חשבנו שחיים לוינסון וקובי אריאלי יצליחו להפציץ ככה עם האוכל, מודים, אבל לא רק שהם הצליחו - אתמול ב"המטבח המנצח VIP" הם לקחו את כל הקופה. אנחנו זממנו מיד על הקוגל הירושלמי, ועכשיו אנחנו רואים שבצדק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקוגל:
אריזה של אטריות ביצים רגילות, מבושלות אל דנטה לפי הוראות היצרן
חצי כוס שמן קנולה
כוס סוכר
4 ביצים
3 כפות דבש
חצי כוס חמוציות וצימוקים, קצוצים
4 משמשים מיובשים, קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
לרסק תפוחים:
4 תפוחי גרני סמית', קלופים ופרוסים
1 כפית מחית וניל טבעית או 1 מקל וניל חרוץ
2 כפות סוכר
ליין פטישים:
1 בקבוק יין אדום לבחירתכם
1 כף קינמון או מקל קינמון אחד
3 כפות סוכר
1 כפית מחית וניל או 1 מקל וניל חרוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים את הסוכר בתוך השמן בסיר עמוק על אש נמוכה עד שהוא מתקרמל ועולה קצף אחיד.
2 מעבירים את האטריות המבושלות לקערה ויוצקים פנימה את הקרמל. מערבבים היטב שלא יהיו גושים.
3 מוסיפים את הביצים, הדבש והפירות היבשים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4 יוצקים לתבניות מיני קוגלהוף (8-10 ס"מ) ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהקוגלים שחומים וקפיציים (ניתן לאפות בתבנית גדולה, זמן האפייה יגדל בהתאם לגודל התבנית).
5 רסק התפוחים: מבשלים בקלחת על אש נמוכה את התפוחים עם הווניל, הסוכר ומעט מים עד לריכוך. טוחנים למחית ומצננים.
6 רוטב יין פטישים: מבשלים את כל המרכיבים בסיר עמוק על אש בינונית כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים. ניתן להגיש חם או קר.