מתכון: צלעות טלה ובצלים ממולאים
מנה חגיגית של צלעות טלה צלויות בתנור עם בצלים ממולאים לצידן. שילוב מושלם שאף אחד לא יישאר אדיש מולו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לצלעות:
שדרת צלעות טלה שמכילה 12 צלעות
3 כפות שמן זית
3-4 גבעולי תימין
מלח גס
פלפל שחור
2 כפות שמן זית לטיגון
לממולאים:
2 בצלים גדולים
רבע כוס אורז
מלח
פלפל
קורט בהראט
לרוטב:
2 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות
5 עגבניות, קצוצות לקוביות
חצי כפית בהראט
2 כפות סילאן
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מכינים את הצלעות: מחממים תנור ל-250 מעלות.
2 מורחים על הצלעות את שמן הזית ומעסים אותן.
3 מפרידים את עלי התימין מהגבעולים ומפזרים מעל הצלעות. מפזרים גם מלח גס ופלפל שחור ומעסים שוב את הצלעות כך שהעלים והתבלינים יכסו אותן.
4 מחממים את השמן במחבת וצורבים את הצלעות עד שהשומן משחים מעט. מעבירים אותן לתנור החם לרבע שעה. מורידים את החום ל-180 מעלות וצולים את הצלעות לחצי שעה נוספת.
5 מוציאים את הצלעות מהתנור, מניחים להן "לנוח" כמה דקות, ומפרידים לצלעות בודדות.
6 מכינים את הממולאים: מקלפים את הבצלים ועושים בהם חתך אחד לאורכם, עד המרכז שלהם. מחממים בסיר בינוני מים, וכשהם רותחים, שמים בהם את הבצלים ומבשלים 20-30 דקות, עד שהם רכים. מקררים את הבצלים ומפרידים את הגלדים למילוי.
7 מערבבים את האורז עם המלח, הפלפל והבהראט, ממלאים את גלדי הבצל ומהדקים. יש לזכור שהאורז מתנפח בזמן הבישול אז לא לדחוס יותר מדי אורז פנימה.
8 מכינים את הרוטב לממולאים: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בו את השום במשך כדקה. מוסיפים את העגבניות, הבהראט, המלח, הפלפל והסילאן ומערבבים. מבשלים כ-20 דקות, עד לקבלת רוטב.
9 מניחים את הממולאים ברוטב בשכבה אחת, ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה. מעבירים את הסיר לתנור החם לעוד כ-15 דקות נוספות, עד שהממולאים משחימים.
10 מגישים לכל סועד 3 צלעות ושני ממולאים ביניהם.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.