מרק עגבניות של ריקי גל וירדן שוהם
עכשיו, כשאנחנו רואים את המתכון, ברור לנו לגמרי למה כולם עפו על המרק הזה. המרכיבים - אחד אחד, וגם ההכנה שונה מכל מאות מרקי העגבניות שאתם מכירים. יופי חי המרק הזה, באמת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
למרק:
8-9 עגבניות לב שור איטלקיות גדולות
2 גבעולי כרישה
5 שיני שום גדולות, קלופות
שמן זית
2 כוסות מים רותחים
פלפל ירוק חריף
עלי מרווה טריים
עלי תימין טריים
פלפל צ'ילי יבש גרוס
פלפל קיאן
4 פרוסות לחם מחמצת משובח, ללא הקליפה
שמן כמהין לבן
3 גושים של גבינת בוראטה איטלקית
לקרקר:
70 גרם חמאה צרפתית טובה
1 בצל לבן בינוני
שמן זית
4 חלבונים
2 כפות פרמזן או גרנה פדנו מגוררת
כף גאודה מגוררת
עלי תימין
5 כפות קמח לבן משובח דק
3 כפות קמח חיטה מלאה משובח דק
חצי כפית סוכר
מלח
אופן ההכנה:
1 המרק: חולטים את העגבניות במים רותחים. מקלפים וחותכים לקוביות.
2 מקרמלים בסיר כרישה ושום עם שמן זית.
3 מוסיפים את העגבניות, מים רותחים, פלפל ירוק, מרווה, תימין ותבלינים ומבשלים חצי שעה.
4 מוסיפים לחם מחמצת וכמה טיפות שמן כמהין לבן וטוחנים בבלנדר.
5 מכינים פסטו מעלי בזיליקום ושמן זית בלבד.
6 הקרקר: מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים ומטגנים את הבצל.
7 מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה את שאר המרכיבים.
8 משטחים את המסה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומסמנים חריצים לחיתוך (12-14 יחידות).
9 אופים 8-10 דקות, עד הזהבה.
10 צילחות: מחלקים את המרק לקעריות, מוסיפים לכל קערה גוש מהבורטה, מפזרים פסטו בזיליקום, מניחים קרקר ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.