אוכל
צילום׃ המטבח המנצח VIP, קשת 12

מרק עגבניות של ריקי גל וירדן שוהם

עכשיו, כשאנחנו רואים את המתכון, ברור לנו לגמרי למה כולם עפו על המרק הזה. המרכיבים - אחד אחד, וגם ההכנה שונה מכל מאות מרקי העגבניות שאתם מכירים. יופי חי המרק הזה, באמת

ריקי גל וירדן שוהם | המטבח המנצח VIP | פורסם 07/11/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למרק:

8-9 עגבניות לב שור איטלקיות גדולות

2 גבעולי כרישה

5 שיני שום גדולות, קלופות

שמן זית

2 כוסות מים רותחים

פלפל ירוק חריף

עלי מרווה טריים

עלי תימין טריים

פלפל צ'ילי יבש גרוס

פלפל קיאן

4 פרוסות לחם מחמצת משובח, ללא הקליפה

שמן כמהין לבן

3 גושים של גבינת בוראטה איטלקית

לקרקר:

70 גרם חמאה צרפתית טובה

1 בצל לבן בינוני

שמן זית

4 חלבונים

2 כפות פרמזן או גרנה פדנו מגוררת

כף גאודה מגוררת

עלי תימין

5 כפות קמח לבן משובח דק

3 כפות קמח חיטה מלאה משובח דק

חצי כפית סוכר

מלח

אופן ההכנה:

1 המרק: חולטים את העגבניות במים רותחים. מקלפים וחותכים לקוביות.

2 מקרמלים בסיר כרישה ושום עם שמן זית.

3 מוסיפים את העגבניות, מים רותחים, פלפל ירוק, מרווה, תימין ותבלינים ומבשלים חצי שעה.

4 מוסיפים לחם מחמצת וכמה טיפות שמן כמהין לבן וטוחנים בבלנדר.

5 מכינים פסטו מעלי בזיליקום ושמן זית בלבד.

6 הקרקר: מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים ומטגנים את הבצל.

7 מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה את שאר המרכיבים.

8 משטחים את המסה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומסמנים חריצים לחיתוך (12-14 יחידות).

9 אופים 8-10 דקות, עד הזהבה.

10 צילחות: מחלקים את המרק לקעריות, מוסיפים לכל קערה גוש מהבורטה, מפזרים פסטו בזיליקום, מניחים קרקר ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.