מוס השוקולד שניצח את המטבח המנצח VIP
גמר "המטבח המנצח VIP" הוכרע אתמול, ריקי גל וירדן שוהם הוכרזו כמנצחות, ועכשיו אחרי שוך החגיגות נשאר רק דבר אחד לעשות: להכין בבית את מוס השוקולד המעולה הזה, עם הנגיעה של הקוניאק והטוויל הפריך והמשגע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
למוס:
350 גרם שוקולד מריר 56 אחוז
4 חלמונים
פלפל שחור
פקק וחצי של קוניאק איכותי
4 חלבונים + כף סוכר + קמצוץ מלח
1 קופסה שמנת מתוקה להקצפה
לטוויל:
2 חלבונים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות קמח לבן
כף קמח חיטה מלאה
40 גרם חמאה צרפתית משובחת, מומסת ומצוננת
קמצוץ מלח
שומשום שחור
אופן ההכנה:
1 המוס: ממיסים את השוקולד בבן מארי, מוסיפים חלמונים, פלפל שחור וקוניאק ומאחדים בין כל המרכיבים.
2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקמצוץ מלח, ובנפרד מקציפים את השמנת המתוקה.
3 פותחים את השוקולד: מוסיפים שליש מהחלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד ומערבבים בלקקן.
4 מוסיפים את שאר קצף החלבונים ומקפלים פנימה בעדינות.
5 מקפלים פנימה גם את השמנת המוקצפת ומעבירים לקירור עד ההגשה.
6 מכינים את הטוויל: מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד ליצירת משחה אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 משטחים את התערובת על ניירות אפייה בעובי דק ככל הניתן ואופים 10 דקות או עד הזהבה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.