לוופל:
4 ביצים
250 גרם חמאה
200 גרם סוכר
180 גרם קמח
חצי כפית סודה לשתייה עם מעט חומץ
20 גרם סוכר וניל
לרוטב פירות היער:
400 גרם פטל קפוא, או תערובת פירות יער
120 גרם סוכר
לג'לי:
חצי ליטר יין שזיפים (אפשר גם יין אדום או מיץ תפוחים)
150 גרם סוכר
כפית אגר
למרנג:
100 גרם חלבון (בערך מ-3 ביצים)
200 גרם סוכר
50 גרם מים
כף וחצי קורנפלור
4 כפות מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הוופל: ממיסים את החמאה במיקרוגל, טורפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל. מערבבים.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה עם החומץ.
- מטגנים את הבלילה במכשיר וופל או במחבת שטוחה ללא שוליים לשניות ספורות. ניתן ליישר את הבלילה עם פלטה מדורגת.
- מגלגלים מיד לצורת גליל. זהירות לא להמתין יותר מדי.
- מכינים את הג'לי: מרתיחים יין שזיפים, מוסיפים סוכר ואגר. מכניסים למקרר או מקפיאים אם ממהרים.
- מכינים את המרנג: מבשלים את הסוכר במים. ברגע שהמים רותחים, מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר. מזלפים את סירופ הסוכר לאט לתוך החלבונים ונזהרים שלא לשבור את המרנג. ממשיכים להקציף עד לייצוב.
- מכינים רוטב פירות יער: מבשלים את פירות היער והסוכר במשך כשעה וחצי. בסיר נפרד, מרתיחים מים עם קורנפלור, מזלפים לתוך הרוטב, מרתיחים שוב ומסננים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.