"אחת המנות השוות שהיו בתוכנית": מתכון לרביולו המנצח של רינה ומיתר
רינה ומיתר מצליח הכינו ארוחה מדהימה לכבוד גמר "המטבח המנצח VIP", אבל בשביל לנצח צריך להיות הכי טובות. האם המנה המנצחת היא דוקא של אורנה בנאי ונעה ריינהולד? מה שבטוח זה שהטעמים של כל הארוחה היו פשוט מדהימים. כך תכינו בבית את מנות הגמר

מיתר ורינה מצליח
קרפצ'יו טונה ועגבניות
המרכיבים:
300 גרם פילה טונה, פרוס לעובי חצי ס"מ
6 עגבניות אדומות, פרוסות הכי דק שאפשר
מלח
פלפל שחור
לסלסה:
עלים מ-5 גבעולי נענע, קצוצים
עלים מ-5 גבעולי כוסברה, קצוצים
1 צ'ילי אדום, פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חצי בצל לבן, קצוץ
מלח
מיץ מלימון אחד
לקרקר:
1 כוס קמח לבן
חצי כפית מלח
1 כף קצח
1 כף שומשום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס מים
1 כף גרעיני חמנייה
אופן ההכנה:
- לסלסה: מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה, טועמים ומוסיפים מלח או מיץ לימון בהתאם לצורך.
- לקרקר: מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הקצח והשומשום. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בכף. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק-בלילה חלק ולא דביק מאוד. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אמורה להתקבל שכבה אחידה ודקה בעובי חצי ס"מ) ומפזרים מעל את גרעיני החמנייה. אופים 10-15 דקות עד שמשחים קלות, מוציאים מהתנור, מצננים מעט ושוברים לחתיכות.
- להגשה: מניחים בצלחת הגשה פרוסות של עגבנייה ומתבלים במלח. עליהן מסדרים את הטונה, ומתבלים במלח ופלפל. שופכים כף מהסלסה ומגישים עם קרקר.
רביולו ריקוטה, תרד וחלמון עם חמאת מרווה
המרכיבים:
לפסטה:
500 גרם קמח
5 ביצים
חצי כפית מלח
לריקוטה:
1 ליטר חלב
1 כף חומץ
חצי כפית מלח
למילוי:
4 צרורות תרד
מלח
100 גרם פרמזן מגוררת
8 חלמונים
לרוטב:
200 גרם חמאה
4 עלי מרווה
מעט מלח
להגשה:
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- לרביולו: לשים את הקמח עם הביצים והמלח עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון ומניחים בצד לכ-20 דקות. מרדדים במכונת פסטה עד הדרגה הלפני אחרונה וחותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ.
- לריקוטה: מביאים את החלב לרתיחה עדינה (92-93 מעלות), מוסיפים את החומץ והמלח ומבשלים כ-5 דקות. מערבבים מעט ומסננים דרך חיתול להכנת גבינות. מצננים.
- למילוי: חולטים את התרד במים חמים, מסננים וסוחטים היטב. מערבבים את התרד עם הריקוטה, מתבלים במלח ומוסיפים פרמזן.
- לרוטב החמאה: ממיסים את החמאה במחבת על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את עלי המרווה, מתבלים במלח ומוסיפים 2 כפות מים. מבשלים את הרוטב כ-2 דקות, עד שהוא נהיה קרמי אבל לא דליל מדי.
- הרכבת הרביולו: מניחים במרכז כל ריבוע של פסטה רינג עגול שמשאיר כסנטימטר מרווח מהשוליים. ממלאים במילוי עד שני שליש גובה, מייצרים גומחה קטנה באמצע ומניחים בה חלמון. מוציאים את הרינג. מניחים עוד ריבוע פסטה מעל ומהדקים בעדינות את השוליים. קורצים רביולו בעזרת רינג שגדול במידה אחת מהרינג של המילוי ומהדקים את השוליים שוב. מבשלים את הרביולו בסיר נמוך עם מים רותחים וכף מלח כ-3 דקות. מעבירים למחבת עם רוטב החמאה.
- להגשה: מעבירים בעזרת כף את הרביולו לצלחת, יוצקים מהרוטב ומגררים פרמזן.
** אפשר להגיש עם סלט חסה או סלט עלים ירוקים.
אורנה בנאי ונעה ריינהולד
גיוזה בשר רידפיין מיט
המרכיבים:
לגיוזה:
2 כוסות קמח לבן
רבע כפית מלח
שלושת רבעי כוס מים רותחים
כף שמן זית, לטיגון
למילוי:
1 בצל לבן, מקולף וקצוץ
שמן זית, לטיגון
500 גרם בשר טחון רידיפיין מיט
1 באק צ'וי, קצוץ
לשמן צ'ילי:
1 כוס שמן
4 כפות פתיתי צ'ילי גרוס חריפים
1 כפית מלח
2 שיני שום, פרוסות
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ
כף סוכר
להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
אופן ההכנה:
- למילוי: מטגנים במחבת רחבה על אש בינונית את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את תחליף הבשר וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות. מוסיפים את הבאק צ'וי ומטגנים עוד כ-3 דקות. מורידים מהאש ומצננים.
- לגיוזה: מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה בכף עץ. מוסיפים את המים החמים בהדרגה, תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מתקררת מעט לשים עם היד עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך. קורצים עיגולים, ממלאים ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים. מניחים במחבת עם כף שמן זית (צד שטוח למטה) ומטגנים מכוסה כ-3 דקות.
- לשמן צ'ילי: מחממים את השמן על אש נמוכה כ-10 דקות (זהירות לא לשרוף אותו). מערבבים בקערה חסינת חום את הצ'ילי, המלח, השום, הבצל ירוק והסוכר. כשהשמן חם שופכים אותו על התערובת, מערבבים ומקררים מעט.
- מגישים את הגיוזה עם בצל ירוק וצלוחית עמוקה של שמן צ'ילי.
מרק ראמן וטופו פריך
המרכיבים:
לציר:
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
כוס פטריות שיטאקי יבשות
5 אצות קומבו
2 שיני שום, פרוסות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ופרוס
1 גזר, קלוף ופרוס
1 גבעול סלרי, פרוס
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר חום
למרק:
5 שיני שום, פרוסות
2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק
שמן לטיגון
3 כפות מיסו לבן
חצי צ'ילי אדום, קצוץ
2 באק צ'וי, קצוצים
לטופו:
טופו, חתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה, לטיגון
למרינדה:
חצי כוס רוטב סויה
2 שיני שום, כתושות
2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר דק
1 כף שמן שומשום
לאטריות ראמן:
500 גרם קמח לבן
5 גרם מלח
2 גרם סודה לשתייה
225 מ"ל מים קרים
לשמן צ'ילי:
חצי כוס שמן קנולה
1 שן שום, כתושה
2 כפות צ'ילי גרוס
מעט מלח
חצי כף שמן שומשום
להגשה:
5 פטריות פורטובלו, פרוסות לעובי 1 ס"מ
1 צ'ילי אדום, פרוס דק
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
אופן ההכנה:
- לציר: מבשלים את כל המרכיבים עם 4 ליטר מים בסיר עמוק על אש בינונית, כחצי שעה ברתיחה עדינה. מסננים.
- למרק: מטגנים בסיר רחב את השום והג'ינג'ר על אש נמוכה כ-2 דקות (נזהרים לא לשרוף), מוסיפים את הבאק צ'וי והצ'ילי ומטגנים לעוד כ-2 דקות. מוסיפים את המיסו ומערבבים בכף עץ עד שהמשחה נפתחת למרקם נוזלי, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר המסונן ומבשלים על אש בינונית עוד כ-40 דקות.
- לטופו: מערבבים את חומרי המרינדה. חותכים את הטופו לקוביות של 1 ס"מ ומשרים במרינדה ל-20 דקות. מוציאים את הטופו מהמרינדה ומטגנים במחבת חמה על אש בינונית עד להשחמה.
- לאטריות: מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה בקערה. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים בצד ל-30 דקות. מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד הדרגה הלפני אחרונה, מעבירים במתאם אטריות או מגלגלים את הבצק וחותכים עם סכין לרוחב אטריות.
- מבשלים את האטריות במים רותחים עם כף מלח כ-3 דקות, עד שהן צפות. מסננים.
- לשמן צ'ילי: מערבבים היטב את כל המרכיבים. מעבירים לקלחת ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת שמן אדום ואחיד. מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים.
- לפטריות: צורבים את הפטריות במחבת עם שמן זית על אש גבוהה עד להשחמה.
- להגשה: מניחים בקערה אטריות ראמן, פטריות וטופו, פרוסות צ'ילי אדום פרוס ובצל ירוק קצוץ. בקערה שנייה מוזגים מהמרק ומזלפים משמן הצ'ילי.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.