עיג'ה בשר סורית
לסנדוויץ' של שישי בצהריים או לשולחן שוק של חברים - ומומלץ כבר מעכשיו לטגן כמות כפולה של הקציצות. תודו לנו אחר כך
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למלית:
200 גרם בשר בקר טחון (שריר/צוואר/צלעות)
חצי צרור פטרוזיליה, ללא גבעולים, קצוץ
1 בצל לבן גדול, קצוץ גס
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית חוויאג'
חצי כפית פפריקה
6 ביצים
לטיגון:
כוס שמן קנולה
לסלט:
מלפפון
עגבנייה
פטרוזיליה
בצל סגול
ללאפות:
3 כוסות קמח לבן
3 כפות שמן
כף סוכר
כפית מלח
שלושת רבעי כף שמרים יבשים
כוס וחצי מים פושרים (או יותר, לפי הצורך)
להגשה:
סחוג ירוק
עמבה
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה.
2 מחממים שמן במחבת. יוצקים מהבלילה 2 כפות לתוך המחבת, ליצירת חביתית. כשהחביתיות משחימות הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות להשחמה מלאה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3 מערבבים את כל המרכיבים לבצק, לשים, מצפים בשמן ומניחים לתפיחה למשך כשעה.
4 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים, מקמחים, מכסים במגבת ומניחים כרבע שעה.
5 משטחים כדור בצק באמצעות מערוך לעלה בעובי כחצי ס"מ.
6 מחממים מחבת ללא שימון, ומניחים עליה את עלה הבצק לכ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה.
7 הגשה: קוצצים את הירקות לסלט, מורחים לאפה בסחוג ובעמבה, מניחים 2 עיג'ות, מפזרים מעל סלט ומגישים.
** בעקבות תגובות הגולשים עליזה ביקשה לתקן את המתכון ולהדגיש שאומנם יש במלית 6 ביצים. המתכון תוקן **
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.