פולנטת יער
ייתכן שזאת המנה הכי מפוארת שאפשר להכין בחצי שעה: פולנטה מטוגנת בשמן עמוק, שמגישים עם תערובת מטריפה של פטריות ובקצ'וי שהוקפצו בים של חמאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפולנטה:
כוס וחצי קמח תירס
מעט אגוז מוסקט
מלח לפי הטעם
מעט סוכר
100 גרם גרנה פדנו
חצי ליטר חלב
2 עלי מרווה
1 עלה תימין
4 שיני שום
עוד מעט קמח תירס, לציפוי
שמן לטיגון עמוק
לתערובת הפטריות:
6 פטריות שמפיניון
1 פטריית פורטובלו
1 חבילת פטריות שימאג'י
1 בצל שאלוט, פרוס
2 עלי מרווה
1 עלה רוזמרין
1 עלה תימין
1 שן שום
1 צרור בקצ'וי
5 ערמונים
200 גרם חמאה
1 כוס וויסקי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הפולנטה: מרתיחים בסיר את החלב עם עשבי התיבול והשום ומוסיפים את קמח התירס, אגוז המוסקט, הגבינה, מעט מלח וסוכר בהדרגה ותוך ערבוב עד להסמכה של התערובת.
2 שופכים את התערובת לתבנית מלבנית ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
3 חותכים לצורה הרצויה, מצפים בקמח תירס ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
4 חותכים את הפטריות, הבצל, עשבי התיבול, השום, הבקצ'וי והערמונים לחתיכות גסות מקפיצים במחבת עם חמאה מומסת.
5 מוסיפים את הוויסקי ומבעירים (פלמבה). מתבלים בפלפל ומלח ומצמצמים את הרוטב למרקם הרצוי.
6 מסדרים בצלחת את תערובת הפטריות ומסדרים מעל את חתיכות הפולנטה המטוגנת.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.