אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

פולנטת יער

ייתכן שזאת המנה הכי מפוארת שאפשר להכין בחצי שעה: פולנטה מטוגנת בשמן עמוק, שמגישים עם תערובת מטריפה של פטריות ובקצ'וי שהוקפצו בים של חמאה

שחר לוי, ליאור אוחיון וגל קספרס | מאסטר שף | פורסם 26/08/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפולנטה:

כוס וחצי קמח תירס

מעט אגוז מוסקט

מלח לפי הטעם

מעט סוכר

100 גרם גרנה פדנו

חצי ליטר חלב

2 עלי מרווה

1 עלה תימין

4 שיני שום

עוד מעט קמח תירס, לציפוי

שמן לטיגון עמוק

 

לתערובת הפטריות:

6 פטריות שמפיניון

1 פטריית פורטובלו

1 חבילת פטריות שימאג'י

1 בצל שאלוט, פרוס

2 עלי מרווה

1 עלה רוזמרין

1 עלה תימין

1 שן שום

1 צרור בקצ'וי

5 ערמונים

200 גרם חמאה

1 כוס וויסקי

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הפולנטה: מרתיחים בסיר את החלב עם עשבי התיבול והשום ומוסיפים את קמח התירס, אגוז המוסקט, הגבינה, מעט מלח וסוכר בהדרגה ותוך ערבוב עד להסמכה של התערובת.

2 שופכים את התערובת לתבנית מלבנית ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

3 חותכים לצורה הרצויה, מצפים בקמח תירס ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

4 חותכים את הפטריות, הבצל, עשבי התיבול, השום, הבקצ'וי והערמונים לחתיכות גסות מקפיצים במחבת עם חמאה מומסת.

5 מוסיפים את הוויסקי ומבעירים (פלמבה). מתבלים בפלפל ומלח ומצמצמים את הרוטב למרקם הרצוי.

6 מסדרים בצלחת את תערובת הפטריות ומסדרים מעל את חתיכות הפולנטה המטוגנת.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.