לחם גבינות
אביבה פיבקו מייבאת אלינו משוויץ מתכון למאפה מלוח נפלא המתאים לכל שעות היום
אביבה פיבקו | מאסטר שף
| פורסם 08/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו קמח
חצי שקית שמרים יבשים (שקית קטנה, של 11 גרם), או שליש שקית שמרית
חצי כוס שמן
1 ביצה
מים פושרים
כפית סוכר
2 וחצי כפיות מלח
250 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 גבינת ברי שלמה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, השמן, הסוכר והמלח ומוסיפים מים בהדרגה.
3 לשים עד לקבלת בצק נעים שלא נדבק לידיים.
4 מוסיפים 150 גרם פרמזן ומתפיחים למשך שעה עד הכפלת גודל הבצק. רצוי לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח במקום חמים.
5 לשים את הבצק ומכינים כיכר לחם שבמרכזה כל גבינת הברי.
6 מורחים את הכיכר בביצה טרופה ומוסיפים מעל את יתרת הפרמזן.
7 מתפיחים לעוד 20 דקות ואופים 45 דקות.