אמפנדס במילוי חצילים
אנחנו מתים על אמפנדס, וגם ממש אהבנו את אורן אנקווה. לצערנו הוא עזב את "מאסטר שף" רגע לפני הכניסה לנבחרת, אבל לא שכח לשתף אותנו במתכון הכי טוב שלו, זה שגם מיכל אנסקי ביקשה לפני שעזב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
למלית:
1 חציל
חופן צנוברים
2 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה קשה
קורט בהרט
קורט מלח
קורט פלפל
לבצק:
3 כוסות קמח (כ-400 גרם)
שליש כוס שמן
שני שליש כוס מים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
לסלסה:
1 עגבניה
1 פלפל צ'ילי חריף טרי
חופן נענע
1 שן שום
כף שמן זית
כפית מיץ לימון
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את המילוי: מקלפים את החציל וחותכים לקוביות.
2 מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא מספיק חם מטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. 3. מחממים מחבת גדולה (ללא שמן) וקולים את הצנוברים עד שהם משחימים מעט.
4 באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את החצילים והפטרוזיליה ומטגנים כמה דקות. 5. מגרדים בפומפיה את הביצה הקשה ומוסיפים לתערובת במחבת. 6. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. מכבים את האש ומצננים.
7 מכינים את הבצק: לשים את כל מצרכי הבצק 7-10 דקות, לקבלת בצק אחיד, חלק ומבריק.
8 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של כ-30 דקות במקרר.
9. מחלקים את הבצק הקר ל-12 כדורים (כ-50 גרם כל אחד).
10 מרדדים כל כדור על משטח מקומח ליריעת בצק עגולה בעובי של סנטימטר אחד.
11 מניחים מעט ממלית החצילים על כל עיגול בצק. מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות.
12 מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני (כ-160 מעלות) עד שהכיסונים זהובים וצפים על פני השמן.
13 בינתיים מכינים גם את הסלסה: חורכים מעט את העגבניה והפלפל על להבת גז גלויה וחותכים אותם גס.
14 שמים בקערה את העגבניה, הפלפל, הנענע, שן שום, שמן הזית ומיץ לימון. טוחנים במעבד מזון ידני/ בלנדר בעדינות (שימו לב לא להגיע למרקם חלק).
15 מתבלים במלח ומגישים יחד עם האמפנדס.