תבשיל הודי צמחוני
מתכון קל ונהדר לתבשיל הודי צמחוני שאפשר להכין עם כל ירק שאוהבים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למחית בצל:
2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים דק
מעט מלח
קורט כורכום
2 עלי דפנה
קורט קינמון
קורט הל טחון
למחית עגבניות:
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (לאחר חימום של 3 דקות במיקרוגל)
כף שום כתוש
3 כפות שמן זית
כף ג'ינג'ר טרי מגורר
4 כפות שמן קנולה
רבע כפית הל טחון
1/2 כפית כורכום
כפית מלח
כפית סוכר
שמנת מתוקה
כף יוגורט
צ'ילי אדום חריף
צ'ילי ירוק חריף
2 כפות כוסברה קצוצה או טחונה
ירקות לתבשיל:
1 בטטה
1 דלעת ערמונים קטנה
200 גרם דלורית (או כל ירק אחר שאוהבים)
להגשה:
יוגורט כבשים
אופן ההכנה:
1 במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עם עלי הדפנה, כורכום ומלח. כשמזהיב מוסיפים את התבלינים, מטגנים עוד דקה יחד ומוציאים את עלי הדפנה.
2 מאדים את העגבניות עם שום ושמן זית. טוחנים יחד במיקסר עם הבצל המטוגן למחית חלקה.
3 מחזירים למחבת ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לסנן כדי שהרוטב יהיה חלק, אך לא חייבים.
4 את הירקות אפשר לבשל בתוך התערובת או לאפות כרבע שעה בתנור עם מעט שמן זית, ואז להוסיף לתבשיל ולבשל יחד 10 דקות נוספות.
5 מבשלים כוס אורז בסמטי לפי הוראות היצרן (אפשר להוסיף כפית זרעי חרדל בשלב טיגון האורז).
6 מגישים את התבשיל על אורז עם מעט יוגורט כבשים ליד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.