אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

תבשיל הודי צמחוני

מתכון קל ונהדר לתבשיל הודי צמחוני שאפשר להכין עם כל ירק שאוהבים

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 17/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למחית בצל:

2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים דק

מעט מלח

קורט כורכום

2 עלי דפנה

קורט קינמון

קורט הל טחון

למחית עגבניות:

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (לאחר חימום של 3 דקות במיקרוגל)

כף שום כתוש

3 כפות שמן זית

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

4 כפות שמן קנולה

רבע כפית הל טחון

1/2 כפית כורכום

כפית מלח

כפית סוכר

שמנת מתוקה

כף יוגורט

צ'ילי אדום חריף

צ'ילי ירוק חריף

2 כפות כוסברה קצוצה או טחונה

ירקות לתבשיל:

1 בטטה

1 דלעת ערמונים קטנה

200 גרם דלורית (או כל ירק אחר שאוהבים)

להגשה:

יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

1 במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עם עלי הדפנה, כורכום ומלח. כשמזהיב מוסיפים את התבלינים, מטגנים עוד דקה יחד ומוציאים את עלי הדפנה.

2 מאדים את העגבניות עם שום ושמן זית. טוחנים יחד במיקסר עם הבצל המטוגן למחית חלקה.

3 מחזירים למחבת ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לסנן כדי שהרוטב יהיה חלק, אך לא חייבים.

4 את הירקות אפשר לבשל בתוך התערובת או לאפות כרבע שעה בתנור עם מעט שמן זית, ואז להוסיף לתבשיל ולבשל יחד 10 דקות נוספות.

5 מבשלים כוס אורז בסמטי לפי הוראות היצרן (אפשר להוסיף כפית זרעי חרדל בשלב טיגון האורז).

6 מגישים את התבשיל על אורז עם מעט יוגורט כבשים ליד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.