אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

סביצ'ה עם פלחי הדר ברוטב פירות הדר ריחני

הנה מנה ראשונה מושלמת שהינו שמחים להכין, להגיש בגאווה וגם לאכול: סביצ'ה נהדרת של דג לברק, עם אשכוליות, תפוזים, לימון וגם פומלה שיושבת על סירופ מלא טעמים של וויסקי והדרים

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 14/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסביצ'ה:

פילה לברק נקי מעור ואדרות, מדג ששקל 800 גרם (מבקשים ממוכר הדגים לפלט)

1 לימון

1 תפוז

1 פומלה

1 אשכולית

שמן זית

מעט נענע יבשה

מעט בזיליקום יבש

מעט עלי שמיר

מלח גס

לסירופ:

2 גבעולי רוזמרין

חצי כוס מיץ לימון

חצי צרור נענע

כוס וחצי מיץ תפוזים

2 כפות וויסקי

אופן ההכנה:

1 מתחילים בסירופ: שמים את המצרכים לסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שרק 1/3 מהנוזלים נשארו.מסננים דרך מסננת צפופה לקבלת סירופ נקי ומלא טעמים. מכניסים את הסירופ לקירור של חצי שעה לפחות.

2 חותכים את התפוזים, הלימון, האשכוליות והפומלות לפלחים ללא קליפה.

3 חותכים את פילה הלברק לקוביות, סוחטים מעל חצי לימון ומתבלים במלח גס.

4 מוזגים את הסירופ לשכבה דקה בצלחות הגשה ומעליו מסדרים יפה את הפילטים של ההדרים (לא צריך להשתמש בהכל) וקוביות הלברק. מפוררים מעט נענע ובזיליקום יבש. מוסיפים את עלי השמיר, מזלפים שמן זית על הכל ומגישים.

מתכוני התכנית מבואים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.