אוכל
תמונת AVI׃ mako

קבבים על סלט טאבולה

קציצות חזה עוף עם שומן כבש בתוספת שקדים ועשבי תיבול. טעמים שלא חלמתם עליהם

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 06/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

50 גרם שומן כבש

250 גרם חזה עוף

צרור פטרוזיליה

10 גבעולי נענע

1 בצל יבש קטן

ראס אל חנות

הל טחון

פלפל שחור

מלח

מקלות קינמון

2 כוסות פתיתים עגולים

שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק

סומאק

מיץ לימון

50 גרם שבבי שקדים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את שומן הכבש דק מאוד. מוסיפים את חזה העוף וממשיכים לקצוץ יחד. מוסיפים גם פטרוזיליה, עלי נענע ובצל יבש קצוץ, ממשיכים לקצוץ לעיסה אחת גדולה.

2 מתבלים את העיסה בתבלין ראס אל חנות, הל טחון, פלפל שחור ומלח, ומניחים בצד למנוחה.

3 משמנים את הידיים ויוצרים קציצות מאורכות – שמורכבות מסביב למקל הקינמון. צולים את הקציצות על גריל או מחבת פסים.

4 הפתיתים: מבשלים את הפתיתים במים כמו שמבשלים פסטה. כשהם מוכנים מסננים אותם מהמים ומערבבים אותם עם שמן זית. לאחר שהפתיתים מתקררים, מוסיפים להם עשבי תיבול: עלי נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, ומתבלים במלח, פלפל שחור, סומאק, לימון ושמן זית. מערבבים היטב.

5 קולים את השקדים על מחבת יבשה. מצננים ומוסיפים לסלט.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!