חטיף שוקולד, קרמל, פיסטוקים ואגוזים
חטיף הטוויקס שהכין יהוידע ממאסטר שף הוא לא סתם טוויקס רגיל. חוץ משוקולד וקרמל יש בו גם פיסטוקים, אגוזים והפתעה אמיתית: טימין! רוצים להכין גם? הנה המתכון
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לביסקויט:
330 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
218 גרם סוכר
90 גרם חלמונים
600 גרם קמח
120 גרם אבקת חלב
70 מ"ל מים
רבע כפית מלח
לקרמל:
250 גרם גלוקוזה
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 מ"ל חלב מלא
324 גרם סוכר
לציפוי השוקולד:
300 גרם שוקולד חלב
חופן פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר כ 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים להקציף לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה. מוסיפים את המים ואבקת החלב, ומערבבים.
2 מוסיפים את הקמח ומקפלים ידנית עם לקקן. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים לשכבה דקה. מצננים כ-10 דקות במקרר ובינתיים מחממים תנור ל-150 מעלות.
3 אופים את שכבת הביסקוויט כ-15-20 דקות.. מוציאים מהתנור וחותכים לצורה הרצויה לחטיפים. מחזירים לתנור לכמה דקות ליבוש.
4 מכינים את הקרמל: בסיר קטן מניחים יחד את כל הגלוקוזה, השמנת המתוקה, החלב, הטימין והסוכר ומביאים לרתיחה. מחממים עד ל-115 מעלות ומורידים מיד מהאש. יוצקים מיד לתבנית קטנה ומכסים בביסקוויט כשהקרמל עוד חם. מעבירים לקירור עד שהקרמל מתייצב.
5 חותכים את החטיפים לפי גודל הביסקוויטים שהכנו.
6 מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד החלב וטובלים בו את החטיפים. מניחים בצד על רשת, מפזרים פיסטוקים קצוצים וכשהשוקולד מפסיק לטפטף מעבירים לקירור.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.