אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

טארט צ'ילי וגספצ'ו צ'ילי ועגבניות

אם היו מבקשים מאיתנו להכין מנה שהלב שלה הוא פלפל צ'ילי, כנראה היינו קופאים במקום. מזל שלג'אנה וקוסטה זה לא קרה, והם הצליחו להפיק את הטארט המורכב והמקורי הזה

ג'אנה חן וקוסטה אוסדצ'י | מאסטר שף | פורסם 10/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

200 גרם קמח

קורט סוכר

קורט מלח

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

50 גרם שמנת מתוקה

רבע כפית זעתר

כפית גדושה זרעי כוסברה קלויים וכתושים

חצי לימון פרסי כתוש

חופן של פלפל צ'ילי קצוץ בצבעים שונים

2 כפות גבינת גאודה מגוררת

לתבשיל הפלפלים:

חצי קילו פלפלים מתוקים צבעוניים (אדום וצהוב)

1 פלפל חלפיניו

שמן זית

מלח גס

מיץ מחצי לימון

5 שיני שום, קצוצות

כפית סוכר

מלח דק

כף רוטב צ'ילי מתוק

לפורטובלו:

3 פטריות פורטובלו

שמן זית

מלח

פלפל שחור

עלי זעתר טרי

לגספצ'ו צ'ילי ועגבניות צהובות:

1 צ'ילי חריף

20 עגבניות שרי צהובות

2 עגבניות אדומות

קליפה מגוררת ומיץ מליים אחד

2 כפות יוגורט עיזים

מלח

פלפל שחור

שמן זית

כפית סוכר

עלי פטרוזיליה, לקישוט

אופן ההכנה:

1 הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, מלח וחמאה. כשהתערובת הופכת לבצק חולי מוסיפים את השמנת ומערבבים לאיחוד. מעבירים את התערובת למשטח עבודה ומוסיפים זעתר, זרעי כוסברה, לימון פרסי, צ'ילי וגאודה.

2 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ, ומעבירים לקירור.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות.

4 כשהבצק קר מורידים מצד אחד את נייר האפייה ומלבישים את הצד החשוף על תבנית אפייה עגולה אישית. מהדקים היטב, מפזרים על הצד עם נייר האפייה חומוס או שעועית ואופים כ-20 דקות.

5 מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לאפייה של עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות.

6 תבשיל פלפלים: מרוקנים את הפלפלים מגרעינים, חוצים ומתבלים בשמן ומלח גס. צולים ב-200 מעלות עד שהפלפלים מקבלים צבע שרוף בקצוות.

7 טוחנים את הפלפלים הצלויים במעבד מזון ומעבירים למחבת עם מעט שמן זית. מתבלים במיץ לימון, שום, סוכר, מלח ורוטב צ'ילי מתוק ומבשלים 30-40 דקות.

8 הפטריות: מורידים לפורטובלו את הרגליים וממלאים בשמן זית, מלח, פלפל ועלי זעתר טריים. צולים 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים את עלי הזעתר ופורסים לפרוסות עבות.

9 ההרכבה: ממלאים כחצי מגובה הקלתית בתבשיל הפלפלים, מסדרים שכבה של פטריות פורטובלו וממלאים עד הסוף בשאר תבשיל הפלפלים. אפשר לקשט בצ'ילי צבעוני קצוץ, עלי הזעתר שהוצאנו מפטריות הפורטובלו ועלי בייבי תרד קצוצים.

10 הגספצ'ו: טוחנים הכל בבלנד מוט ומגישים בקערה עם עלי פטרוזיליה מעל.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.