רול פרידה
רול פרידה עם פינגר ליים בציפוי ג'לי פלפלים וחזרת, מוגש על גרניטת כמון ורוטב איולי ווסאבי מעולה. הפרשנות של שף דיוויד פרנקל למשימת הקפוא-לוהט של מאסטר שף
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לטרטר פרידה:
200 גרם פילה פרידה קצוץ דק
2 יחידות פינגר ליים סחוט
כפית ג'ינג'ר יבש טחון
חצי כף שמן זית
כפית וחצי מלח
לרוטב הפלפלים:
6 יחידות פלפל אדום, נקי מגרעינים
2 יחידות פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים
שורש חזרת, מקולף
שורש ג'ינג'ר, מקולף
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
לג'ל והגרניטה:
10 גרם פלקסי ג'ל
זרעי כמון
חנקן נוזלי
לאיולי ווסאבי:
חלמון
2 כפות מיץ לימון
4 כפות אבקת ווסאבי
כף חזרת מגורדת
2 כוסות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 טרטר פרידה: מערבבים את כל החומרים בקערה. מחלקים ל-4 מנות, באמצעות ניילון נצמד מגלגלים כל מנה לצורת נקניק (רול) ומקפיאים.
2 רוטב פלפלים: מעבירים את החומרים במכונת מיצים ומסננים.
3 יוצרים את הציפוי: מעבירים לקערה 200 גרם מנוזל הפלפלים ומוסיפים פלקסי ג'ל. מערבבים ומרתיחים.
4 כשהרול קפוא טובלים אותו בג'לי החם. מפזרים מעל זרעי כמון כשהג'לי עוד חם.
5 מכינים גרניטת חזרת: את הנוזל שנותר מרוטב הפלפלים שופכים לחנקן נוזלי ומסננים. מעבירים מהר למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם שלג.
6 איולי ווסאבי: טורפים את החלמון, מיץ הלימון, הווסאבי והחזרת ומזלפים את השמן בעדינות תוך כדי, עד לקבלת מרקם של איולי.
7 הרכבת המנה: שמים איולי על צלחת ומעל מניחים את רול הפרידה.