מנטי טורקי
יש אין סוף סוגי כיסונים בעולם, לכל מטבח הכיסונים שלו, המנטי הטורקי היא ללא ספק גרסה מנצחת: כיסוני בצק ממולאים בשר, מקופצים במחבת עם חמאה ותבלינים ומוגשים עם יוגורט
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבצק:
שני שליש כוס מים
3 כפות שמן זית
3 וחצי כוסות קמח
כפית מלח
2 ביצים L
למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון גס + שומן כבש
כפית מלח
כפית זרעי כמון כתושים
חצי כפית פלפל שחור
2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק מאוד
ליוגורט:
חצי ליטר יוגורט כבשים
שן שום, מגוררת
להקפצה:
50 גרם חמאה
כף פלפל צ'ילי כתוש
כף נענע יבשה
אופן ההכנה:
1 הבצק: מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים ושמן הזית.
2 מוסיפים כוס וחצי קמח ואת המלח ומערבבים את הבצק (כמו בהכנת פחזניות).
3 מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה.
4 מוסיפים את יתרת הקמח ואת הביצים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת לבצק אחיד ורך למגע. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים בקירור לחצי שעה לפחות.
5 מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי ומניחים בצד.
6 מערבבים את היוגורט עם השום המגורר ומניחים בצד.
7 מוציאים את הבצק מקירור, מקמחים ופותחים במכונת פסטה עד שלב 6.
8 קורצים עיגולים מהבצק, ממלאים כל עיגול בכדור בשר קטן וסוגרים את הבצק בצורת כוכב.
9 מרתיחים סיר מים עם מלח ומבשלים כל כיסון בערך 3 דקות.
10 מעבירים את הכיסונים למחבת עם חמאה מומסת, צ'ילי ונענע יבשה ומקפיצים 2-3 דקות.
11 להגשה: שמים את היוגורט המתובל על הצלחת ועליו מסדרים את הכיסונים המתובלים. בוזקים עוד מעט נענע יבשה ומגישים.