עוף בחרדל על מצע פירה אוורירי
שילוב נפלא של מרקמים מנוגדים- העוף יוצא קריספי וזהוב והפירה קרמי ואוורירי. מפנק ביותר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
לפירה
4 תפוחי אדמה גדולים
30 גרם חמאה
כוס חלב מחוממת
חופן עירית קצוצה
מלח
פלפל
לעוף
6 כרעי עוף
מלח
פלפל
כוס קמח
1 גזר חתוך גס
1 בצל חתוך גס
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
שן שום שלמה
2 כוסות יין לבן איכותי
כף חרדל חלק
עלה דפנה
גבעול תימין
פלפל גרוס
מלח
כוס ציר עוף
אופן ההכנה:
הפירה
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך.
2 קולפים את תפו"א ומרסקים בעזרת מזלג או דרך מסננת.
3 בעזרת מטרפה ידנית מטמיעים את החמאה, מוסיפים תוך כדי טריפה את החלב המחומם עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק ואוורירי.
4 מתקנים תיבול ומוסיפים את העירית הקצוצה.
העוף
1 מפלפלים, ממליחים ומקמחים את חלקי העוף.
2 צורבים קלות את העוף מכל צדדיו על מחבת עבה. מוציאים ומניחים בצד.
3 מכניסים לאותו שמן את ירקות השורש (גזר, בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה) ושן השום, ומטגנים עד להזהבה.
4 מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים לכדי מחצית.
5 מוסיפים את החרדל, עלה הדפנה, גבעול התימין, פלפל גרוס, מלח, כוס היין השנייה ומביאים לרתיחה.
6 מחזירים את חלקי העוף, מוסיפים כוס ציר עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מתקנים תיבול וזה מוכן. תיהנו.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות):
אנרגיה | 2069 קלוריות |
חלבונים | 216 גרם |
פחמימות | 109 גרם |
שומנים | 69 גרם |