אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף בחרדל על מצע פירה אוורירי

שילוב נפלא של מרקמים מנוגדים- העוף יוצא קריספי וזהוב והפירה קרמי ואוורירי. מפנק ביותר

מוטי מונסונגו | מאסטר שף | פורסם 04/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לפירה

4 תפוחי אדמה גדולים

30 גרם חמאה

כוס חלב מחוממת

חופן עירית קצוצה

מלח

פלפל

לעוף

6 כרעי עוף

מלח

פלפל

כוס קמח

1 גזר חתוך גס

1 בצל חתוך גס

1 שורש סלרי חתוך גס

1 שורש פטרוזיליה חתוך גס

שן שום שלמה

2 כוסות יין לבן איכותי

כף חרדל חלק

עלה דפנה

גבעול תימין

פלפל גרוס

מלח

כוס ציר עוף

אופן ההכנה:

הפירה

1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך.

2 קולפים את תפו"א ומרסקים בעזרת מזלג או דרך מסננת.

3 בעזרת מטרפה ידנית מטמיעים את החמאה, מוסיפים תוך כדי טריפה את החלב המחומם עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק ואוורירי.

4 מתקנים תיבול ומוסיפים את העירית הקצוצה.

העוף

1 מפלפלים, ממליחים ומקמחים את חלקי העוף.

2 צורבים קלות את העוף מכל צדדיו על מחבת עבה. מוציאים ומניחים בצד.

3 מכניסים לאותו שמן את ירקות השורש (גזר, בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה) ושן השום, ומטגנים עד להזהבה.

4 מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים לכדי מחצית.

5 מוסיפים את החרדל, עלה הדפנה, גבעול התימין, פלפל גרוס, מלח, כוס היין השנייה ומביאים לרתיחה.

6 מחזירים את חלקי העוף, מוסיפים כוס ציר עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מתקנים תיבול וזה מוכן. תיהנו.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות):

אנרגיה2069 קלוריות
חלבונים216 גרם
פחמימות109 גרם
שומנים69 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה