צילום׃ נתנאל ישראל, קשת 12
בקלאווה
קלאסיקה ערבית שכולה ביסים קטנים ונהדרים של בצק עלים חמאתי ממולא בפיסטוקים בניחוח ורדים
מנאל איסמעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג | מאסטר שף
| פורסם 10/04/21
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג קמח
100 גרם חמאה
כף סוכר
כפית מלח
2 כוסות מים
קורנפלור (לרידוד הבצק)
למילוי:
200 גרם פיסטוקים מטוגנים בחמאה
כוס סוכר
לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 כפות מי ורדים
אופן ההכנה:
1 מבשלים על אש נמוכה את הסוכר, המים ומי הוורדים לסירופ
2 מטגנים את הפיסטוקים במחבת וטוחנים דק עם סוכר.
3 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק. מגלגלים לגליל ופורסים לעיגולים בגודל שווה. מרדדים את העיגולים לעלי בצק גדולים עם הרבה קורנפלור.
4 מסדרים את עלי הבצק בתבנית, שכבה מעל שכבה ומורחים ביניהם חמאה מומסת. אחרי 6 שכבות מפזרים את המילוי באופן שווה, ומסדרים מעל עוד 6 שכבות עלי בצק מופרדים בחמאה.
5 אופים בתנור ב-180 מעלות 20-15 דקות, עד להזהבה עדינה מאוד.
6 מוציאים מהתנור ויוצקים את הסירופ.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.