אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, קשת 12

בקלאווה

קלאסיקה ערבית שכולה ביסים קטנים ונהדרים של בצק עלים חמאתי ממולא בפיסטוקים בניחוח ורדים

מנאל איסמעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 10/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג קמח

100 גרם חמאה

כף סוכר

כפית מלח

2 כוסות מים

קורנפלור (לרידוד הבצק)

למילוי:

200 גרם פיסטוקים מטוגנים בחמאה

כוס סוכר

לסירופ:

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה:

1 מבשלים על אש נמוכה את הסוכר, המים ומי הוורדים לסירופ

2 מטגנים את הפיסטוקים במחבת וטוחנים דק עם סוכר.

3 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק. מגלגלים לגליל ופורסים לעיגולים בגודל שווה. מרדדים את העיגולים לעלי בצק גדולים עם הרבה קורנפלור.

4 מסדרים את עלי הבצק בתבנית, שכבה מעל שכבה ומורחים ביניהם חמאה מומסת. אחרי 6 שכבות מפזרים את המילוי באופן שווה, ומסדרים מעל עוד 6 שכבות עלי בצק מופרדים בחמאה.

5 אופים בתנור ב-180 מעלות 20-15 דקות, עד להזהבה עדינה מאוד.

6 מוציאים מהתנור ויוצקים את הסירופ.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.