פילה לברק בשמנת, בצל ופטריות
מנה אלגנטית של דג לברק ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות לצד סלט קישוא מאודה. שימוש מוצלח וזריז במיקרוגל. עשרים דקות עבודה ואתם שם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
כף מלח אטלנטי
כף פלפל שחור גרוס
כף פלפל שחור דק
3/4 כוס יין לבן חצי יבש
2 פילה לברק
עלי טימין
עלי רוזמרין
בצל אדום בינוני
1/4 ק"ג פטריות (שמפיניון, יער)
150 גרם קישוא זוקיני
לקישוט:
ענף טימין / רוזמרין
אופן ההכנה:
1 בתוך כלי חסין למיקרו שמים 70 גרם חמאה, שמנת מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור דק וחצי כפית פלפל שחור גרוס ואת היין. מפעילים על עוצמה בינונית למשך 5 דקות. מוודאים שהרוטב לא מלוח מדי.
2 מניחים על צלחת את הדג כשהעור פונה לכיוון הצלחת. על הדג מורחים את החמאה שנותרה ומפזרים טימין ורוזמרין, פלפל שחור ומלח. לאחר מכן מכניסים את הדג לכלי עם הרוטב למשך 7 דקות במיקרו.
3 בינתיים חותכים את הבצל והפטריות, ממליחים קלות.
4 מוציאים את הדג ומניחים אותו על צלחת הגשה. מכניסים את הבצל והפטריות לכלי עם הרוטב למשך 7 דקות בעוצמה בינונית.
5 עם כף מחוררת מוציאים עת הפטריות והבצל מקערת הרוטב ומניחים על צלחת ההגשה ליד הדג.
6 חותכים את הזוקיני לפרוסות דקות ומכניסים גם אותו לרוטב למשך ומפעילים את המיקרו למשך 7 דקות בעוצמה בינונית. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הזוקיני ומוסיפים לצלחת ההגשה. מוסיפים רוטב לצלחת ומקשטים בענפי טימין או רוזמרין.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים