אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פילה לברק בשמנת, בצל ופטריות

מנה אלגנטית של דג לברק ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות לצד סלט קישוא מאודה. שימוש מוצלח וזריז במיקרוגל. עשרים דקות עבודה ואתם שם

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

100 גרם חמאה

1 מיכל שמנת מתוקה לבישול

כף מלח אטלנטי

כף פלפל שחור גרוס

כף פלפל שחור דק

3/4 כוס יין לבן חצי יבש

2 פילה לברק

עלי טימין

עלי רוזמרין

בצל אדום בינוני

1/4 ק"ג פטריות (שמפיניון, יער)

150 גרם קישוא זוקיני

לקישוט:

ענף טימין / רוזמרין

אופן ההכנה:

1 בתוך כלי חסין למיקרו שמים 70 גרם חמאה, שמנת מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור דק וחצי כפית פלפל שחור גרוס ואת היין. מפעילים על עוצמה בינונית למשך 5 דקות. מוודאים שהרוטב לא מלוח מדי.

2 מניחים על צלחת את הדג כשהעור פונה לכיוון הצלחת. על הדג מורחים את החמאה שנותרה ומפזרים טימין ורוזמרין, פלפל שחור ומלח. לאחר מכן מכניסים את הדג לכלי עם הרוטב למשך 7 דקות במיקרו.

3 בינתיים חותכים את הבצל והפטריות, ממליחים קלות.

4 מוציאים את הדג ומניחים אותו על צלחת הגשה. מכניסים את הבצל והפטריות לכלי עם הרוטב למשך 7 דקות בעוצמה בינונית.

5 עם כף מחוררת מוציאים עת הפטריות והבצל מקערת הרוטב ומניחים על צלחת ההגשה ליד הדג.

6 חותכים את הזוקיני לפרוסות דקות ומכניסים גם אותו לרוטב למשך ומפעילים את המיקרו למשך 7 דקות בעוצמה בינונית. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הזוקיני ומוסיפים לצלחת ההגשה. מוסיפים רוטב לצלחת ומקשטים בענפי טימין או רוזמרין.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

כפתור מגה