תמונת AVI׃ מאסטר שף
פאי תפוחים
בצק פריך עם צימוקים במילוי תפוחים מסוכרים וקינמון - למאפה מתוק ומפנק
מוסא אבו סריס | מאסטר שף
| פורסם 10/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
כוס ושליש קמח
100 גרם חמאה
2כפיות סוכר כורט מלח
נגיעה של מיץ לימון
שתי כפות מים
צימוקים חומים
למלית
4 תפוחים ירוקים
כוס סוכר
כוס מים
מקל וניל
כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 לשים יחד את כל מרכיבי הבצק ומניחים במקרר בנילון נצמד.
2 להכנת המלית: מקלפים, חוצים ומחרצנים את התפוחים ומשרים אותם במי סוכר (כוס סוכר, כוס מים ומקל וניל). שמים על האש עד לרתיחה ומורידים. מרסקים חלק מהתפוחים בבלנדר ומחזירים לאש עם קצת מי סוכר להם מוסיפים קינמון. מבשלים על אש קטנה. מוסיפים צימוקים.
3 מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך35 דקות.
4 מוסיפים את התפוחים המבושלים ללא נוזלים מיותרים. מסדרים את התפוחים החתוכים בצורת מניפה ומכניסים לתנור למשך 10דקות להשחמה.