אוכל
צילום׃ קשת

סופלה גבינות

סופלה מלוח וטעים עם ריקוטה וגבינת פקורינו - מנת הגמר של למא ב"מאסטר שף"

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 01/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

30 גרם חמאה

30 גרם קמח

150 מ"ל חלב קר

100 גרם ריקוטה

4 ביצים, מופרדות

100 גרם גבינת פקורינו מגוררת

מלח

פלפל שחור

1 חלבון ביצה

חמאה ופקורינו מגוררת, לציפוי הכלי

להגשה:

1/3 גליל גבינת עזים, פרוס לעיגולים קטנים

שמן זית

מעט עירית קצוצה

גבינת פקורינו מגוררת

פלפל אדום חריף, פרוס דק

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה, וממשיכים לערבב עד שנוצרה תערובת סמיכה ודביקה. מוסיפים את החלב בבת אחת. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ללא הפסקה, עד שמתקבל רוטב סמיך. בוחשים פנימה את הריקוטה ואת חלמוני הביצה, ולאחר מכן מוסיפים את הפקורינו המגוררת. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. מעבירים לקערה.

2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים (4 מהביצים המופרדות ועוד אחד) עד לקבלת קצף יציב, בערך 5 דקות. מקפלים את הקצף לבסיס הסופלה.

3 משמנים בחמאה 3-4 כלים לסופלה, ומפזרים בחלק הפנימי גבינת פקורינו מגוררת. מחלקים את התערובת בין הכלים, זורים גבינה מגוררת מלמעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 12 דקות, עד שהסופלה מתייצב ותופח.

4 מגישים את הסופלה עם עיגול של גבינת עזים, שמן זית, עירית, עוד גבינה מגוררת וצ'ילי אדום.