לוקוס בחמאת סלק
מנה אירופאית של חיים כהן: נתח דג מבושל, מוגש עם פלחי תפוח אדמה ורוטב חמאה עם סלק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
200 גרם לוקוס
3 בצלי שאלוט
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס מיץ סלק
1/2 כוס שמנת מתוקה
4 חבילות (400 גרם) חמאה
מלח
פלפל שחור
1 תפוח אדמה
אופן ההכנה:
1 להכנת החמאה: קוצצים בצלי שאלוט, שמים בסיר קטן ומוסיפים יין לבן. מצמצמים עד שכמעט נעלם כל הנוזל.
2 מוסיפים מיץ סלק ומביאים לרתיחה עדינה, מצמצמים עד מחצית כמות הנוזל ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים לרתיחה עדינה מאוד כשתי דקות.
3 את 4 חבילות החמאה חותכים לקוביות ומתחילים להוסיף לסיר תוך כדי בחישה איטית במטרפה. מתבלים במלח ופלפל ומשאירים על אש נמוכה.
4 את פילה הדג מתבלים במלח ובפלפל, מכניסים לסיר (החמאה צריכה לכסות את הדג). מבשלים על אש נמוכה (לא להגיע לרתיחה) כ-10-20 דקות (תלוי בנתח הדג) בישול ארוך ואיטי כשהסיר פתוח.
5 קולפים את תפוח האדמה ומחלקים לפלחים. מרתיחים עם מים מלוחים. כשתפוחי האדמה מוכנים מגישים עם הדג ורוטב החמאה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!